Hz. Ümmü Habibe (ra), Mekke liderlerinden Ebu Süfyan’ın kızı olması ve Habeşistan’a hicret ettikten sonra kocası irtidat eden bir kadın olarak İslam’da sebat göstermesi, o dönemde birçok insanın kaçındığı bir davranış olması yönüyle Hz. Ümmü Habibe’nin (ra) az rastlanan cesur bir seçimde bulunduğunu göstermektedir.
İslam kardeşliğinin, akrabalık bağları ve dünyevi menfaatlerin önüne geçtiğinin en güzel örneğini sergileyen Hz. Ümmü Habîbe’nin (ra) müşrik babası Ebu Süfyan’a karşı Resulullah’ı (sas) tercih etmesi onun imanının kavîliğini gösterir. Adeta
Tükendi
Gelince Haber VerHz. Ümmü Habibe (ra), Mekke liderlerinden Ebu Süfyan’ın kızı olması ve Habeşistan’a hicret ettikten sonra kocası irtidat eden bir kadın olarak İslam’da sebat göstermesi, o dönemde birçok insanın kaçındığı bir davranış olması yönüyle Hz. Ümmü Habibe’nin (ra) az rastlanan cesur bir seçimde bulunduğunu göstermektedir.
İslam kardeşliğinin, akrabalık bağları ve dünyevi menfaatlerin önüne geçtiğinin en güzel örneğini sergileyen Hz. Ümmü Habîbe’nin (ra) müşrik babası Ebu Süfyan’a karşı Resulullah’ı (sas) tercih etmesi onun imanının kavîliğini gösterir. Adeta "İbrahim babasının Allah düşmanı olduğunu anlayınca ondan uzaklaştı. Şüphesiz ki İbrahim, gerçekten çok duyarlı ve yumuşak huylu biriydi.” (et-Tevbe, 9/114) ayeti onun hayatının bir emsali olmuştur.
Onun hayat hikayesinin, İslam kardeşliğinin en büyük değer olduğunu hatırlatması umuduyla…