Hikayeler, çocuk eğitiminde özellikle manevi değerlerin sevgi ile öğrenilip pekişmesinde en etkili anlatım türüdür. Çocukların hayal dünyası çok geniş ve süslüdür. Bilgiye merak ve sorularla giden çocuklar özellikle masal ikliminden hikâye iklimine geçişte en çok dini konuları öğrenmek ister. Hikâyelerin çocukların kendilerini gerçekleştir- mesinde¸ dil gelişiminde¸ sosyalleşmesinde¸ ma- nevi değer yargıları ve toplumla bütünleşmesinde ciddî katkıları vardır.
Hikâyeler, hayata olumlu bak- ma¸ çevreye ve diğer kişilere saygılı
Tükendi
Gelince Haber VerHikayeler, çocuk eğitiminde özellikle manevi değerlerin sevgi ile öğrenilip pekişmesinde en etkili anlatım türüdür. Çocukların hayal dünyası çok geniş ve süslüdür. Bilgiye merak ve sorularla giden çocuklar özellikle masal ikliminden hikâye iklimine geçişte en çok dini konuları öğrenmek ister. Hikâyelerin çocukların kendilerini gerçekleştir- mesinde¸ dil gelişiminde¸ sosyalleşmesinde¸ ma- nevi değer yargıları ve toplumla bütünleşmesinde ciddî katkıları vardır.
Hikâyeler, hayata olumlu bak- ma¸ çevreye ve diğer kişilere saygılı olma; iyi-kötü¸ hak¸ adalet kavramlarını anlamlandırma; yalan söy- lememek¸ yardım etmenin erdemi¸ dürüstlük gibi konularda çocukların duyuşsal¸ bilişsel ve zihinsel gelişimlerine yardımcı olurlar. Hikâyeler içerisinde birtakım öğütler ve mesajlar barındırır bu yönüyle eğitsel değer taşırlar. Aynı zamanda anlaşılması kolay bir üslûba sahiptirler. Bu teknik sâyesinde en zor konular dahi kolayca anlatılır ve hatırda kalabilir. Çocukların en temel ihtiyacı sevgidir. Dini değerlerin en önemli kaynaklarından biri de sevgidir.
8-14 yaş arası ilkokul, ortaokul ve Kur`an kursu öğrencilerinin okuyup seveceği ve okuma sevgisi sürekliliği kazanacağı ayrıca yetişkinlerin de okuyunca `böyle bir kitaba ihtiyaç vardı` diyeceği harika bir kitap. Mutlaka aile kitaplığında bulunmalı...