Politik sosyolojinin yaygın tanımı, esasen devlet-toplum ilis¸kisini inceleyen bir disiplin oldugˆu s¸eklindedir. Fakat bu tanımdan hareketle yapılan c¸o¨zu¨mlemeler; genel olarak, toplumu ve devleti birbirinden ilintisiz iki ayrı du¨nya olarak algılar ve neticede bir toplum teorisi ic¸ine oturtulmamıs¸ c¸o¨zu¨mleme tu¨ru¨nü ortaya c¸ıkarır. Oysa digˆer sosyal olguları u¨stu¨ o¨rtu¨k de olsa o¨nceleyen bir toplum kavrayıs¸ımız her zaman vardır ve bu kavrayıs¸ sayesinde insanı, insan ilis¸kilerini/etkileşimlerini kurumları, digˆer toplumları anlamlandırırız.
Politik Sosyoloji, Kuramsal ve Kavramsal Bir Çerçeve, bu anlamlandırma çabasını ortaya koyarken, özcü ve indirgem
Tükendi
Gelince Haber VerPolitik sosyolojinin yaygın tanımı, esasen devlet-toplum ilişkisini inceleyen bir disiplin olduğu şeklindedir. Fakat bu tanımdan hareketle yapılan çözümlemeler; genel olarak, toplumu ve devleti birbirinden ilintisiz iki ayrı dünya olarak algılar ve neticede bir toplum teorisi içine oturtulmamış çözümleme türünü ortaya çıkarır. Oysa diğer sosyal olguları üstü örtük de olsa önceleyen bir toplum kavrayışımız her zaman vardır ve bu kavrayış sayesinde insanı, insan ilişkilerini/etkileşimlerini kurumları, diğer toplumları anlamlandırırız.
Politik Sosyoloji, Kuramsal ve Kavramsal Bir Çerçeve, bu anlamlandırma çabasını ortaya koyarken, özcü ve indirgemeci çözümlemelerin dışında, toplumsal/politik hakikatin verili değil, keşfedilebilir olduğunu savunan felsefî temelli bir yaklaşım benimsemektedir.