Post Öykü 61. sayısıyla raflarda!
Post Öykü, bu sayısında 2010 Sonrası Türk Öyküsü olarak belirlediği dosya konusunu tartışmaya açıyor. İlk kitabı 2010’dan sonra çıkan öykü yazarları arasından 140 katılımcının oylarıyla 20 ismin belirlendiği soruşturma sonuçları sizleri bekliyor. Necip Tosun, “Son Dönem Türk Öykücülüğü” başlıklı yazısıyla genel bir çerçeve çizerken Ertan Örgen ise “Anlatıcı Rol Değiştirirken” yazısında 2010 sonrası öyküsündeki değişimleri inceliyor. Mustafa Aplay, yaptığı tasnif üzerinden pek çok
Tükendi
Gelince Haber VerPost Öykü 61. sayısıyla raflarda!
Post Öykü, bu sayısında 2010 Sonrası Türk Öyküsü olarak belirlediği dosya konusunu tartışmaya açıyor. İlk kitabı 2010’dan sonra çıkan öykü yazarları arasından 140 katılımcının oylarıyla 20 ismin belirlendiği soruşturma sonuçları sizleri bekliyor. Necip Tosun, “Son Dönem Türk Öykücülüğü” başlıklı yazısıyla genel bir çerçeve çizerken Ertan Örgen ise “Anlatıcı Rol Değiştirirken” yazısında 2010 sonrası öyküsündeki değişimleri inceliyor. Mustafa Aplay, yaptığı tasnif üzerinden pek çok yazara referansta bulunarak “Türk Öyküsünde Dört Silsile ve 2010 Türk Öyküsüne Yansımaları” üzerine teklifini sunuyor. Üstün Dağ, soruşturma sonuçlarında da isimleri yer alan yazarların öykülerinden örnekler vererek “2010 Sonrası Türk Öykücülüğünde Metinlerarasılık Bağlamında Postmodernist Görünümler” yazısını kaleme alırken Meryem Kılıç, “2010 Sonrası Türk Öyküsü ve Fantastik”te gittikçe artan fanstastik eğiliminin nedenlerini sorguluyor. “5 Öykücü Tartışıyor”da Aykut Ertuğrul, Emin Gürdamur, Hale Sert, Naime Erkovan, Yunus Emre Özsaray bir araya gelerek 2010 sonrası Türk Öyküsünde “Tasnifler ve Yönelimler”i tartışıyor. “Öykücünün Gündemi”nde yeni haberler, roman listeleri, ve heyecanlı bir duyuru okurları karşılıyor.
Cemal Şakar, Betül Nurata, Akif Hasan Kaya, Merve Uygun, M. Fatih Kutlubay, Asil Çam, Nevra Gözde, bu sayıya öyküleriyle katkıda bulunan isimler.
Bartu Çay, “Nereden Başlasak” adlı köşesinde M. Fatih Kutlubay’ı ağırlıyor. “İmgeler Sûretler”de Fuat Sevimay karşılıyor okuru. Burak Demirtaş “Çeşitlemeler”in bu bölümünde tiyatro ve izleme deneyimi üzerine düşünüyor.
“Çevirmen Diyor ki”de bu sayı Kağan Kahveci yeni çevirisi Parazit’in yayıma hazırlanma sürecini anlatıyor. Merve Uygun, İsmail Ispartla ile yeni kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Ayrıca Ali Yağan, Beyza Yıldız ve Şeyma Samur yeni çıkan kitaplar hakkındaki değerlendirmeleriyle dergide yer alıyorlar.
İÇİNDEKİLER:
Öykücünün Gündemi ■ Mustafa Aplay, Bartu Çay
Şiir ■ Dört Taç Sultanlığı VIII - Terkinde Terkedilmişler ■ Hüseyin Atlansoy
Öykü
Sizi Gidi Yaramazlar ■ Cemal Şakar
Çok Anlamlı Bir Gece ♫♥♫ ■ Betül Nurata
Sığınak ■ Akif Hasan Kaya
Dosya: 2010 Sonrası Türk Öyküsü
Soruşturma
Soruşturmaya Katılanlar
2010 Sonrası Türk Öyküsü’nün 20’si
Son Dönem Türk Öykücülüğü ■ Necip Tosun
Anlatıcı Rol Değiştirirken ■ Ertan Örgen
Türk Öyküsünde Dört Silsile ve 2010 Türk Öyküsüne Yansımaları ■ Mustafa Aplay
2010 Sonrası Türk Öykücülüğünde Metinlerarasılık Bağlamında Postmodernist Görünümler ■ Üstün Dağ
2010 Sonrası Türk Öyküsü ve Fantastik ■ Meryem Kılıç
5 Öykücü Tartışıyor: Tasnifler ve Yönelimler ■ Aykut Ertuğrul, Emin Gürdamur, Hale Sert, Naime Erkovan, Yunus Emre Özsaray
Öykü
Mevlit ■ Merve Uygun
Atlının Üç Gazeli ■ M. Fatih Kutlubay
Sana Öyle Geliyor ■ Asil Çam
Kırk Bir Kere Maşallah ■ Nevra Gözde
Büyük Türk Öyküsü Tıley ya da Hiç ■ Yücel Balku
Nereden Başlasak? Soran: Bartu Çay, Cevaplayan: M. Fatih Kutlubay
İmgeler Sûretler ■ Fuat Sevimay
Çeşitlemeler ■ Burak Demirtaş
Post Kitap
Eşikte Beklemek ■ Beyza Yıldız
Kalp Patlatan Beş Öykü ■ Ali Yağan
Kadın Hamletler ■ Şeyma Samur
İsmail Isparta ile Söyleşi ■ Merve Uygun
Çevirmen Diyor ki ■ Kağan Kahveci