Dünya tarihinde pek az insan kendi dışındaki zihinlerde Durkheim kadar büyük çaplı izler bırakma ayrıcalığına sahip olmuştur. Her ne kadar “sosyoloji” kelimesi ilk olarak Auguste Comte tarafından dillendirilse ve Saint Simon’la birlikte sosyolojiyi yaratan ikili olarak anılsalar da; Fransız sosyolojisinin kurumsal ve ciddi bir bilim olarak karşımıza çıkması Durkheim’ın çalışmaları sayesinde olmuştur.
Durkheim sosyolojiyi almış, kendince bir yöntemi olan bir disiplin olması için çok büyük çaplı çabalar harcayarak beslemiştir. İşte budur onu en çok eleştirilenlerden biri olsa da hala en çok saygı duyulanlardan biri y
Tükendi
Gelince Haber VerDünya tarihinde pek az insan kendi dışındaki zihinlerde Durkheim kadar büyük çaplı izler bırakma ayrıcalığına sahip olmuştur. Her ne kadar “sosyoloji” kelimesi ilk olarak Auguste Comte tarafından dillendirilse ve Saint Simon’la birlikte sosyolojiyi yaratan ikili olarak anılsalar da; Fransız sosyolojisinin kurumsal ve ciddi bir bilim olarak karşımıza çıkması Durkheim’ın çalışmaları sayesinde olmuştur.
Durkheim sosyolojiyi almış, kendince bir yöntemi olan bir disiplin olması için çok büyük çaplı çabalar harcayarak beslemiştir. İşte budur onu en çok eleştirilenlerden biri olsa da hala en çok saygı duyulanlardan biri yapan.
Elinizdeki eserde işte bu zihnin pragmatism, sosyoloji ve pragmatizmle sosyolojinin kesiştiği nokta hakkında düşüncelerini bulacaksanız.
İyi okumalar!