Batılılar tarafından Averroes olarak bilinen ve Aristoteles´in en büyük yorumcusu olarak kabul edilen büyük İslam filozofu İbn Rüşd, Aristoteles´in eserleri üzerine onun doktrinine bağlı olarak kısa, orta ve uzun şerhler şeklinde üç bölümde sınıflandırılabilecek tarzda eserler kaleme almıştır. 72 yıllık verimli geçen entellektüel ve siyasi bir yaşam içinde mantık, tabiat bilimleri, tıp, metafizik, astronomi, siyaset, ahlak ve din ilimleri alanında yaklaşık 125 eser vermiş olan İbn Rüşd´ün Aristoteles´in eserleri üzerine farklı tarz ve uzunlukta yapmış olduğu 38 adet şerhten ancak 28 tanesi Arapça orjinaliyle günü
Tükendi
Gelince Haber VerBatılılar tarafından Averroes olarak bilinen ve Aristoteles´in en büyük yorumcusu olarak kabul edilen büyük İslam filozofu İbn Rüşd, Aristoteles´in eserleri üzerine onun doktrinine bağlı olarak kısa, orta ve uzun şerhler şeklinde üç bölümde sınıflandırılabilecek tarzda eserler kaleme almıştır. 72 yıllık verimli geçen entellektüel ve siyasi bir yaşam içinde mantık, tabiat bilimleri, tıp, metafizik, astronomi, siyaset, ahlak ve din ilimleri alanında yaklaşık 125 eser vermiş olan İbn Rüşd´ün Aristoteles´in eserleri üzerine farklı tarz ve uzunlukta yapmış olduğu 38 adet şerhten ancak 28 tanesi Arapça orjinaliyle günümüze ulaşmıştır. Ancak batı dünyasında büyük bir ilgiye mazhar olan eserlerinin büyük bir kısmı bu dillerde günümüze ulaşmıştır.
Elinizdeki Psikoloji Şerhi ise Aristoteles´in Peri Psûkhe (de Anima) kitabı üzerine yazılmış bir orta şerhtir. Aristoteles felsefesinin kuşkusuz en önemli kitaplarından biri olan bu eserin anlaşılmasının tarihsel süreci içinde dahi biricik yolu, İbn Rüşd´ün bu yetkin yorumlarıdır. Önceki Şarihlerin yorumlarını aşarak daha saf ve ´orjinal´ bir Aristoteles´i ortaya koymayı hedefleyen İbn Rüşd, önce yöntem üzerine tespitler yaptıktan sonra, nefsin cevherliği, güçleri, duyular ve duyuların yetileri gibi konuları ele alarak kendi yorum ve tercihleriyle üst düzey bir felsefî eseri okurlarına sunmaktadır.