Elinizdeki kitap, ilk dönem sufilerinden ve yazdığı Kutü’l-Kulub isimli eseriyle erken dönemlerde tasavvufun çerçevesini belirgin hale getiren büyük mutasavvıf Ebu Talip el-Mekki’nin (v. 386) zikredilen eserinin “Yakinin sabır, şükür, korku ve reca makamları” bölümlerinin tercümesini ihtiva etmektedir.
Tercüme ettiğimiz bölümde imanın makamlarından sabır makamı, sabır ehlinin halleri, sabrın türleri; şükür makamı, şükredenlere mahsus haller, şükredilmesi gereken hususlar, sabır-şükür ilişkisi; reca/ümit makamı, insanın neden Rabbine karşı ümit sahibi olması ve rahmetine hüsnü
Tükendi
Gelince Haber VerElinizdeki kitap, ilk dönem sufilerinden ve yazdığı Kutü’l-Kulub isimli eseriyle erken dönemlerde tasavvufun çerçevesini belirgin hale getiren büyük mutasavvıf Ebu Talip el-Mekki’nin (v. 386) zikredilen eserinin “Yakinin sabır, şükür, korku ve reca makamları” bölümlerinin tercümesini ihtiva etmektedir.
Tercüme ettiğimiz bölümde imanın makamlarından sabır makamı, sabır ehlinin halleri, sabrın türleri; şükür makamı, şükredenlere mahsus haller, şükredilmesi gereken hususlar, sabır-şükür ilişkisi; reca/ümit makamı, insanın neden Rabbine karşı ümit sahibi olması ve rahmetine hüsnü zan beslemesi gerektiği; havf/korku makamı, korkulması gereken haller, korku ehlinin vasıfları ve ümit-korku dengesiyle bütün bu makamların salih amellerle ilişkileri ele alınmıştır.
Bu çalışmamız, imani meselelerin hafife alındığı asrımızda değerli okurlarımızın Allah Teala’ya yakinen imanın tahsili için geçilmesi gereken mertebelere bilgiler sunmaktadır. Eserimizin Mevla’mızın rızasını kazanmamıza vesile olmasını niyaz ederiz.