Dünyanın en zor yönetim alanlarından birisi olan sağlık yönetimi konusu gerek ülkemizde gerekse uluslararası çevrelerde son derece önemli bir çalışma alanı hâline gelmiştir. Sağlık kurum ve kuruluşları; çok sayıda meslek mensubunu istihdam etmek, bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak, insan kaynaklarının planlanması ve yönetimi, finansal yönetim gibi birbirinden farklı pek çok faaliyetin bir arada yürütülmesini sağlamak zorundadır. Bu noktada insan ilişkilerinin çok yoğun olduğu sağlık sektöründe, gerek çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hizmet bekleyen hasta ve hasta yakınları gerekse hizmet veren sağlık meslek mensuplarının
Tükendi
Gelince Haber VerDünyanın en zor yönetim alanlarından birisi olan sağlık yönetimi konusu gerek ülkemizde gerekse uluslararası çevrelerde son derece önemli bir çalışma alanı hâline gelmiştir. Sağlık kurum ve kuruluşları; çok sayıda meslek mensubunu istihdam etmek, bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak, insan kaynaklarının planlanması ve yönetimi, finansal yönetim gibi birbirinden farklı pek çok faaliyetin bir arada yürütülmesini sağlamak zorundadır. Bu noktada insan ilişkilerinin çok yoğun olduğu sağlık sektöründe, gerek çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hizmet bekleyen hasta ve hasta yakınları gerekse hizmet veren sağlık meslek mensuplarının yönetimle kurduğu iletişim önemli rol oynamaktadır. Etkili ve sonuç doğurucu bir iletişim için doğru iletişim teknikleri, dikkatli dinleme, anlaşılabilir konuşma, empati yapma, sempatik bir yaklaşım ve etkin bir beden dilinin sergilenmesi sağlık yönetimi iletişiminde oldukça önem arz etmektedir.
Kitap; Sağlık Çalışanları ile Mülki İdare Amirleri Arasındaki İletişim, Kişiler Arası İlişkiler ve Empati: İdarecilerin Empatik Eğilim Düzeylerinin Belirlenmesi, Hastanelerde Yöneticiler ve Sağlık Çalışanları Arasında İletişim: Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Hastane Klinik Sorumlu Hekimleri ile Hastane Yöneticileri Arasında İletişim, Hekimler Arası İletişimde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Hekim ve Hemşireler Arasındaki Etkili İletişimin Analizi, Hemşireler Arası İletişimde Sorunlar ve Çözüm Odaklı Yaklaşım, Yoğun Bakımlarda Çalışan Hemşireler ile Sağlık Personelleri Arası İletişim, Çocuk Hastalıkları Kliniklerinde Sağlık Çalışanları Arası İletişim, Ameliyathane Çalışanları Arasındaki İletişim Sorunlarına Genel Bakış, Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde İletişim, Aile Hekimliğinde Hasta İletişimi, Aile Hekimleri Arasında İletişim başlıklı 13 bölümden oluşmaktadır. Bölümler ayrıntılı ve akıcı bir dille işlenmiş, güncel kaynaklar kullanılmıştır.
Sağlık Yönetiminde İletişim kitabı; eğitimciler, sağlık kurumları yönetimi alanına ilgi duyan öğrenciler, bu alandaki bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen profesyoneller ve ilgi duyan herkesin yararlanabileceği bir kaynak kitap niteliğindedir.