Bu çalışmada, Suriye’de çocuk edebiyatının ortaya çıkışı, gelişim süreçleri, bu alana katkı sağlayan önemli edebiyatçılar ve eserleri; bu eserlerin çocuk edebiyatının ilkelerine uygunluğu, çocuk edebiyatına yüklenen rolün ne olduğu araştırılmaya çalışılmıştır. Toplumların geleceğine yön vermeye çalışan bazı siyasetçi ve düşünürler, kendi düşünceleri doğrultusunda çocuk yetiştirilmesi gerektiğini savunmaktadırlar. Gelecek nesillerin istenilen şekilde yetiştirilmesi için çocuk edebiyatının bir araç olarak kullanılmasında sakınca görmeyen b
Tükendi
Gelince Haber VerBu çalışmada, Suriye’de çocuk edebiyatının ortaya çıkışı, gelişim süreçleri, bu alana katkı sağlayan önemli edebiyatçılar ve eserleri; bu eserlerin çocuk edebiyatının ilkelerine uygunluğu, çocuk edebiyatına yüklenen rolün ne olduğu araştırılmaya çalışılmıştır. Toplumların geleceğine yön vermeye çalışan bazı siyasetçi ve düşünürler, kendi düşünceleri doğrultusunda çocuk yetiştirilmesi gerektiğini savunmaktadırlar. Gelecek nesillerin istenilen şekilde yetiştirilmesi için çocuk edebiyatının bir araç olarak kullanılmasında sakınca görmeyen bu tarz düşünür ve edebiyatçılar hep var olmuştur. Dolayısıyla Suriye çocuk edebiyatı da bundan nasibini almıştır.
Suriye’nin, Fransız manda idaresi altında yönetildiği dönemde, ekonomik imkânları kısıtlı bir ailede doğan ve Suriye sosyalist Arap milliyetçisi hareketinin sembol simalarından biri olan Süleyman el-İsa’nın hayatı, düşünceleri; şekil, dil, üslup ve konu bakımından eserleri incelenmiş ayrıca ona yöneltilen eleştirilere yer verilmiştir.
Araştırmanın sonuç ve değerlendirme bölümünde ise çocuk edebiyatının ilke ve hedefleri çerçevesinde, el-İsa’nın Suriye çocuk edebiyatındaki yeri, önemi ve bu alandaki rolü değerlendirilmeye çalışılmıştır.