Sanayi toplumu tartışması, sosyal bilimler dünyasının gündemine, özellikle İkinci Dünya Savaşı`nın ardından girdi ve 60`lı yılların o çalkantılı günlerinde iyiden iyiye yerleşti. İşte, bugün Georgetown Üniversitesi`nde öğretim üyesi olan ve New Left Review, Partisan Review ve The Nation gibi dergilerin yayın kurulunda yer alan Norman Birnbaum, Sanayi Toplumunda Kriz adlı kitabıyla 60`lı yılların sonlarında bu tartışmaya katıldı. Birnbaum, sanayi toplumu kavramının; sınıf, iktidar ve kültür gibi çeşitli yönleri bağlamında Avrupa`nın bazı sanayi ülkeleri (İngiltere, Fransa ve Almanya) için ne anlam ifade ettiğine dikkat çekiyor. Sınıf, iktidar ve kültür kavramları özellikle 20. yüzyılda karmaşık bir yapıya büründü ve analitik bir tartışmay
Tükendi
Gelince Haber VerSanayi toplumu tartışması, sosyal bilimler dünyasının gündemine, özellikle İkinci Dünya Savaşı`nın ardından girdi ve 60`lı yılların o çalkantılı günlerinde iyiden iyiye yerleşti. İşte, bugün Georgetown Üniversitesi`nde öğretim üyesi olan ve New Left Review, Partisan Review ve The Nation gibi dergilerin yayın kurulunda yer alan Norman Birnbaum, Sanayi Toplumunda Kriz adlı kitabıyla 60`lı yılların sonlarında bu tartışmaya katıldı. Birnbaum, sanayi toplumu kavramının; sınıf, iktidar ve kültür gibi çeşitli yönleri bağlamında Avrupa`nın bazı sanayi ülkeleri (İngiltere, Fransa ve Almanya) için ne anlam ifade ettiğine dikkat çekiyor. Sınıf, iktidar ve kültür kavramları özellikle 20. yüzyılda karmaşık bir yapıya büründü ve analitik bir tartışmayı zorunlu kıldı.
Birnbaum`un karşılaştırmalı bir yöntemle bu çeşit bir analize yönelmesi önemli. Kitap derin bir bilgi birikimini, analitik bir yöntemi ve özlü bir anlatımı içeriyor. Dikkat çekici bir çalışma!