Michael Brooks, Sayıların İktidarı: Matematik Dünyamızı Nasıl Şekillendirdi? adını verdiği kitabında çağlar boyunca bizim rehberimiz oluyor. Matematiğin, insanlığı göçebelikten medeniyete fırlatan temel yeniliklerden biri olduğunu ve o zamandan bu yana insanlığın her büyük sıçrayışında etkili olduğunu gözler önüne seriyor. Bu kitapta eski Mısırlı rahipler, Babilli bürokratlar, ortaçağ mimarları, düello yapan İsviçreli kardeşler, Rönesans ressamları ve çevrimiçi dünyanın altyapısını icat eden tuhaf bir profesör var. Onların hikâyeleri matematiğin icadının, en az ateşin keşfi kadar önemli oldu
Tükendi
Gelince Haber VerMichael Brooks, Sayıların İktidarı: Matematik Dünyamızı Nasıl Şekillendirdi? adını verdiği kitabında çağlar boyunca bizim rehberimiz oluyor. Matematiğin, insanlığı göçebelikten medeniyete fırlatan temel yeniliklerden biri olduğunu ve o zamandan bu yana insanlığın her büyük sıçrayışında etkili olduğunu gözler önüne seriyor. Bu kitapta eski Mısırlı rahipler, Babilli bürokratlar, ortaçağ mimarları, düello yapan İsviçreli kardeşler, Rönesans ressamları ve çevrimiçi dünyanın altyapısını icat eden tuhaf bir profesör var. Onların hikâyeleri matematiğin icadının, en az ateşin keşfi kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
Sayıların İktidarı, ilk sayfasından son sayfasına kadar matematiği insan olmanın anlamının özüne kadar didik didik ediyor.
“Matematiği seviyorsanız bu kitaptan fazlasıyla keyif alacaksanız. Ama siz de matematikten biraz olsun korkuyorsanız (benim gibi), bu kitaba bayılacaksınız!” Andrea Wulf, Doğanın Keşfi’nin yazarı
“Matematiğin insan uygarlığı üzerindeki devasa etkisine dair samimi, akıcı bir anlatım.”
Ian Stewart, What’s the Use kitabının yazarı
“Michael Brooks hem medeniyetin canlı tarihini kaleme aldı hem de matematiğin iktidarına dair enfes bir giriş yazdı. Bunlardan herhangi birini yapmak bile bir başarı sayılacakken ikisini aynı anda yapmak mucizeyle eşdeğer.”
Tim Harford, The Data Detective’in yazarı
“Matematik öylesine eşsiz bir alan ki çok daha önceki sonuçlar bile zaman içinde değişmiyor. Bu kitap yalnızca matematiğe bir sevda mektubundan ibaret değil, aynı zamanda matematiğin değerinin anlaşılmasına dair önemli bir ders veriyor ve matematiğin insanlık tarihindeki kıymetli rolünü gözler önüne seriyor.”
Mario Livio, astrofizikçi ve Galileo and the Science Deniers’ın yazarı