Türklerin binlerce yıllık birikiminin sonucu olan İstanbul’un fethi, Türk tarihinin dönüm noktası olarak kabul edilir. Türklerin dünya hâkimiyeti düşüncesi, “Kızılelma” adıyla Fatih Sultan Mehmet’in yetişme sürecinde yeniden şekillenmiştir. Şehzade Sultan II. Mehmet; bu zihin ve ruh yüksekliğini, dünya hakimiyeti düşüncesini, şehzadelik yıllarında aldığı eğitim ve yönetim tecrübesine borçludur.
Türk tarihine dair yazdığı birbirinden değerli on beş kitapla alanının önemli isimlerden olan Türk Tarihi Bilim Uzmanı Naci Yengin, bu çalışmasıyla; bir dünya liderini ortaya &
Tükendi
Gelince Haber VerTürklerin binlerce yıllık birikiminin sonucu olan İstanbul’un fethi, Türk tarihinin dönüm noktası olarak kabul edilir. Türklerin dünya hâkimiyeti düşüncesi, “Kızılelma” adıyla Fatih Sultan Mehmet’in yetişme sürecinde yeniden şekillenmiştir. Şehzade Sultan II. Mehmet; bu zihin ve ruh yüksekliğini, dünya hakimiyeti düşüncesini, şehzadelik yıllarında aldığı eğitim ve yönetim tecrübesine borçludur.
Türk tarihine dair yazdığı birbirinden değerli on beş kitapla alanının önemli isimlerden olan Türk Tarihi Bilim Uzmanı Naci Yengin, bu çalışmasıyla; bir dünya liderini ortaya çıkaran koşullar ile çocukluk, gençlik, ergenlik dönemi, Manisa Sarayı, evlilikleri, Türk ve yabancı hocaları, okuduğu kitaplar, şairliği, kütüphanesi, Fatih Kulesi gibi bugüne kadar çok fazla incelenmeyen birçok konuya ilk kez açıklık getirmektedir.
Bu çalışma; aklını, kalemini ve kılıcını birlikte kullanan Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethine hazırlık yaptığı şehzadelik yıllarına ait ilk ve en kapsamlı çalışmadır