Meyveler, sebzeler, otlar, baharatlar gerçekte bizim en doğal beslenme kaynağımız ve ecza depomuz olabilir mi?
İnsanın ‘âb-ı hayat’ın peşinde ölümsüzlük arayışı binlerce yılın hikâyesi bile tek başına çok şey anlatıyor.
Ölümsüzlük bizim için bir hayal olabilir ama şifa arayışımız tarihin en başından bu yana hız kesmeden sürüyor. Meseleye bu açıdan bakınca geçmişte tek bir Lokman Hekim’in değil, birçok Lokman Hekim’in yaşadığı, dahası günümüzde de yaşamaya devam ettiği de söylenebilir. Onların çalışmaları günümüzde artık Geleneksel v
Tükendi
Gelince Haber VerMeyveler, sebzeler, otlar, baharatlar gerçekte bizim en doğal beslenme kaynağımız ve ecza depomuz olabilir mi?
İnsanın ‘âb-ı hayat’ın peşinde ölümsüzlük arayışı binlerce yılın hikâyesi bile tek başına çok şey anlatıyor.
Ölümsüzlük bizim için bir hayal olabilir ama şifa arayışımız tarihin en başından bu yana hız kesmeden sürüyor. Meseleye bu açıdan bakınca geçmişte tek bir Lokman Hekim’in değil, birçok Lokman Hekim’in yaşadığı, dahası günümüzde de yaşamaya devam ettiği de söylenebilir. Onların çalışmaları günümüzde artık Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) kapsamında değerlendiriliyor, Dünya Sağlık Örgütü tarafından destekleniyor.
TK Yayınları, bu kitabı yayımlayarak bitkilerle tedaviye önce belirli bir tarihsel perspektiften bakılmasını sağlayıp konuyu sosyal ve kültürel bir zemine oturtarak tek tek bitkilerin sağlığımız açısından önemini ortaya koyuyor.
Şifayı Tabiatta Bulmak, sağlıkla ilgilenen herkesin ihtiyaç duyacağı değerli bir kaynak.