Sigorta, iyi niyet ve azami güven esasına dayanır. Dolayısıyla sigorta zenginleşme aracı olmadığından, sigortacının gerçek zararı ödemesi gerekir. Sigortalı lehine yorumun esas olduğu ve azami güven esası üzerine kurulu olan sigortacılıkta, yoruma muhtaç noktalarda sigortacılara nazaran teknik bilgi ve ekonomik olarak daha güçsüz durumda bulunan sigortalıların korunması gerektiği gözden uzak tutulmamalıdır.
Kitapta konular; "Genel Hükümler", "Zarar (Mal ve Sorumluluk) Sigortaları", "Can (Hayat, Kaza, Hastalık ve Sağlık) Sigortaları", "Sigortada Tahkim", "Arabuluculuk ve Sigorta Davaları" ile "Yargılama Usul&uu
Tükendi
Gelince Haber VerSigorta, iyi niyet ve azami güven esasına dayanır. Dolayısıyla sigorta zenginleşme aracı olmadığından, sigortacının gerçek zararı ödemesi gerekir. Sigortalı lehine yorumun esas olduğu ve azami güven esası üzerine kurulu olan sigortacılıkta, yoruma muhtaç noktalarda sigortacılara nazaran teknik bilgi ve ekonomik olarak daha güçsüz durumda bulunan sigortalıların korunması gerektiği gözden uzak tutulmamalıdır.
Kitapta konular; "Genel Hükümler", "Zarar (Mal ve Sorumluluk) Sigortaları", "Can (Hayat, Kaza, Hastalık ve Sağlık) Sigortaları", "Sigortada Tahkim", "Arabuluculuk ve Sigorta Davaları" ile "Yargılama Usulü" olmak üzere altı temel kısımdan oluşmaktadır. Bu kısımlar ve alt başlıkların her biri doyurucu bilgiyi içermektedir. Kitabın içeriği tamamen uygulamaya yönelik olduğu için Yargıtay`ın güncel uygulama ve görüşlerine yer verilmiştir.