Mesnevî, Mevlânâ’nın hayata ve insana dair hikâyeleri gönül diliyle yazıya aktardığı büyük eseridir. Bu hikâyelerinde başta Peygamber Efendimiz (s.a.s.) olmak üzere birçok peygamberin hayatına dair konuları ve tarihten seçtiği meşhur isimleri anlatan Mevlânâ, Doğu edebiyatlarındaki birçok yazarın yaptığı gibi eserini tesirli kılmak için birbirinden ilginç temsilî hikâyelere ve unsurlara da yer vermiştir.
Bu çalışmada, her yaştan insana hayatı, iyiliği, kötülükten uzak durmayı, ahlâkı, sevgiyi ve erdemli olmayı öğreten kısa hikâyeler sade ve anlaşılır bir dille şiir şekli
Tükendi
Gelince Haber VerMesnevî, Mevlânâ’nın hayata ve insana dair hikâyeleri gönül diliyle yazıya aktardığı büyük eseridir. Bu hikâyelerinde başta Peygamber Efendimiz (s.a.s.) olmak üzere birçok peygamberin hayatına dair konuları ve tarihten seçtiği meşhur isimleri anlatan Mevlânâ, Doğu edebiyatlarındaki birçok yazarın yaptığı gibi eserini tesirli kılmak için birbirinden ilginç temsilî hikâyelere ve unsurlara da yer vermiştir.
Bu çalışmada, her yaştan insana hayatı, iyiliği, kötülükten uzak durmayı, ahlâkı, sevgiyi ve erdemli olmayı öğreten kısa hikâyeler sade ve anlaşılır bir dille şiir şeklinde yeniden yazılarak derlenmiştir. Yirmi iki ana başlıktan oluşan bu şiirlerde iç içe geçen küçük hikâyeler işlenmiş ve kitabın sonunda da geniş bir sözlük yer almıştır. Kitapta, “Ahırdaki Ceylan, İpliğin Sırrı, Acılar Sevgiyle Tatlılaşır, İhtiyarlık Hastalığı, Ayaz’ın Odası, Mücevherle İmtihan, Mecnun ve Devesi, Avlanmaya Çıkan Aslan, Kurt ve Tilki, Fare ile Kurbağanın Arkadaşlığı, Papağan ve Tacir, Hayvanların Dilini Öğrenen Adam, Kuşun Üç Öğüdü, Yoksa Tavşan Kim Olur ki?, İradeyle Hırsızlık, Eşek Gitti, Kibirli Fare ile Deve, Atın Kusuru, Cimrilik, Usta ve Şaşı Çırak, Her Derdin Dermanı Olan Ağaç, Dil Bilgini ile Gemici, İki Köle” adı geçen hikâyelerdir.
Şiirleştirilmiş Mesnevî Hikâyeleri, hece vezninde yazılan şiirlerin sadeliğini ve yumuşak üslubunu bulacağınız özenle seçilmiş bir güldestedir.