Sivil Toplum, Aydınlar ve Demokrasi, Türkiye’de en fazla tartışılan, konuşulan konulara uzman birinin gözüyle ışık tutmaya çalışmaktadır. Bu çalışmada kamusal alan, sivil toplum, cumhuriyet, demokrasi, laiklik gibi konular, konunun bilinen uzmanı Prof. Dr. Ömer Çaha’nın kaleminden eleştirel ve analitik bir yaklaşımla okuyucuya sunulmaktadır. Kitapta “kamusal alan”la ilgili kafa karışıklığını giderici netlikte tartışmalar bulacaksınız. Kavramın çıkışı, dünyadaki gelişimi, modern dünyadaki seyri ve demokratik toplumdaki resmiyle ilgili son derece doyurucu tartışmalar yer alıyor kitapta.
Yine &ldq
Tükendi
Gelince Haber VerSivil Toplum, Aydınlar ve Demokrasi, Türkiye’de en fazla tartışılan, konuşulan konulara uzman birinin gözüyle ışık tutmaya çalışmaktadır. Bu çalışmada kamusal alan, sivil toplum, cumhuriyet, demokrasi, laiklik gibi konular, konunun bilinen uzmanı Prof. Dr. Ömer Çaha’nın kaleminden eleştirel ve analitik bir yaklaşımla okuyucuya sunulmaktadır. Kitapta “kamusal alan”la ilgili kafa karışıklığını giderici netlikte tartışmalar bulacaksınız. Kavramın çıkışı, dünyadaki gelişimi, modern dünyadaki seyri ve demokratik toplumdaki resmiyle ilgili son derece doyurucu tartışmalar yer alıyor kitapta.
Yine “cumhuriyet”le “demokrasi” arasındaki ince ayrılıklar ve benzerlikler, bunların dünyanın değişik yerlerindeki gelişimi, demokratik cumhuriyetin düşünsel kaynakları, temel değerleri ve kurumları, Türkiye’de cumhuriyetle demokrasi arasındaki ince fay hatları gibi konular yazar tarafından büyük bir ustalıkla ele alınmaktadır.
Yazar, aynı zamanda Türkiye’deki kafa karışıklığını giderecek netlikte bir tablo çizmektedir “laiklik”le ilgili. Laikliğin çıkış kaynağı, fikri temelleri, tarihsel gelişimi, dünyadaki değişik uygulamaları ve Türkiye’deki serüveniyle ilgili doyurucu bir resmi bu çalışmada bulabileceksiniz.
Sivil Toplum, Aydınlar ve Demokrasi, aynı zamanda “sivil toplum”la ilgili başarılı bir çalışmayı okuyucuya sunmaktadır. Bu alanın Türkiye’de en fazla bilinen uzmanı Ömer Çaha, sivil toplumun Türkiye’deki sorunlarını ekonomik, siyasal, kültürel ve sosyolojik boyutuyla ayrıntılı biçimde ortaya koymaktadır. Türk aydınlarının demokrasiye bakışı, sivil toplum algısı, modern değerlere yaklaşımı gibi konulardan hareketle bir aydın profili çizilmektedir ayrıca kitapta. Türk siyasal yaşamının başat üç kesimini temsilen seçilen aydınların yazılarından hareketle yapılan analizler, aydınlarla ilgili sosyoloji ve siyaset bilimi literatürüne önemli bir katkı sunmakta ve birçok yönüyle ezberlerimizi bozmaktadır.