Siyasetin nasıl finanse edildiği, ülkenin demokratik olgunluğunun ve gelişmişliğinin göstergesidir. Özellikle iktidar partisinin kamu kaynak ve imkânlarını kullanarak ülke demokrasisini, hukuk sistemini, kurum ve kurallarını yozlaştırarak iktidarını korumak ve sağlamlaştırmak şeklindeki uygulamalarının engellenmesi, demokrasinin sağlıklı işlemesi bakımından zorunludur.
Bu kitapta siyasetin finansmanı konusu “Siyasetin kamu kaynaklarıyla finansmanı” çerçevesinde ele alınmakta ve siyasi partilere bütçeden yapılan hazine yardımlarının çok ötesinde bir konu olarak incelenmektedir. Bu çalışmanın
Tükendi
Gelince Haber VerSiyasetin nasıl finanse edildiği, ülkenin demokratik olgunluğunun ve gelişmişliğinin göstergesidir. Özellikle iktidar partisinin kamu kaynak ve imkânlarını kullanarak ülke demokrasisini, hukuk sistemini, kurum ve kurallarını yozlaştırarak iktidarını korumak ve sağlamlaştırmak şeklindeki uygulamalarının engellenmesi, demokrasinin sağlıklı işlemesi bakımından zorunludur.
Bu kitapta siyasetin finansmanı konusu “Siyasetin kamu kaynaklarıyla finansmanı” çerçevesinde ele alınmakta ve siyasi partilere bütçeden yapılan hazine yardımlarının çok ötesinde bir konu olarak incelenmektedir. Bu çalışmanın kapsamı iktidarı elinde bulunduranların; kamu harcamaları, kamu ihaleleri, teşvik, imtiyaz, ruhsat, izin verme işlemleri, hazine arazilerinin tahsisi, imar rantları, KİT’ler, kamu bankaları ve benzeri pek çok yolla kamu kaynaklarını kamu yararı yerine iktidarlarını sürdürme amacıyla nasıl kullandığını gözler önüne sermektedir.
Bu çalışma, demokrasi üçlemesi olarak başladığımız serinin üçüncü ve son kitabıdır. Kontrolsüz Güç vergileri ve vergi sistemimizi, Obez Devlet Devleti besleyenler ve Devletten beslenenleri, Siyaseti Besleyenler, Siyasetten Beslenenler ise kamu kaynaklarıyla özellikle iktidarın ve iktidara yakın çevrelerin nasıl finanse edildiğini, bu finansmanın iktidarın devamını garantilemek adına nasıl siyasi ranta dönüştürüldüğünü masaya yatırmaktadır.