Gezi edebiyatı, doğu felsefesi ve yoga kültürü alanında kaleme aldığı kitaplarından, çevirilerinden ve dergi yazılarından tanıdığımız Bora Ercan, bu sefer deneysel bir kitapla karşımızda. Sonsuzun Çocukluğu varlığı, bilgiyi, boşluğu ve sonsuzluğu konu alan konsantre metinlerden oluşuyor. Kimi zaman okuru Budist mantık dizgesiyle paradokslara davet ederken zaman zaman da şiirsel bir söylemle dil olgusunu işliyor. Şiir ile düşüncenin ipinde, kabul görmüş kalıplara hiç kapılmadan kendi ekseninde dönerek yol alan bir ca(n)baz metin.
Kitabın bir adı daha var. Arka kapakta okunan bu ikinci ad, söylemin tonu hakkında fikir verecek nitelikte: Hiçbir Şey Hiçbir Şey Kadar Gerçek Değil. Yaklaşımını, düşüncesini, duygusunu imlada, görselliğind
Tükendi
Gelince Haber VerGezi edebiyatı, doğu felsefesi ve yoga kültürü alanında kaleme aldığı kitaplarından, çevirilerinden ve dergi yazılarından tanıdığımız Bora Ercan, bu sefer deneysel bir kitapla karşımızda. Sonsuzun Çocukluğu varlığı, bilgiyi, boşluğu ve sonsuzluğu konu alan konsantre metinlerden oluşuyor. Kimi zaman okuru Budist mantık dizgesiyle paradokslara davet ederken zaman zaman da şiirsel bir söylemle dil olgusunu işliyor. Şiir ile düşüncenin ipinde, kabul görmüş kalıplara hiç kapılmadan kendi ekseninde dönerek yol alan bir ca(n)baz metin.
Kitabın bir adı daha var. Arka kapakta okunan bu ikinci ad, söylemin tonu hakkında fikir verecek nitelikte: Hiçbir Şey Hiçbir Şey Kadar Gerçek Değil. Yaklaşımını, düşüncesini, duygusunu imlada, görselliğinde ve sözcük seçimlerinde somutlaştırmayı seçmiş bu kitap, okurunun zihnini adeta yoga seansına, meditasyona, tefekküre, içine ve dışına aynı anda bakmaya davet ediyor.