Sosyal güvenlik, dışsal faydalara sahip bir yarı kamusal mal ve hizmet olarak kamunun yükümlülükleri arasında bulunmaktadır. Devletin anayasal görevleri arasında da yer alan sosyal güvenlik, bir kamu ekonomik birimi olan sosyal güvenlik kuruluşları aracılığıyla sunulmaktadır. Sosyal güvenlik sistemimiz, 1990`lı yıllardan bu yana finansman sorunu yaşamaktadır. Sunulan hizmetin ve gelir garantisinin düzeyi kesimleri memnun etmemekte, sistem açıkları için bütçeden transferler gerçekleştirilmekte, bu gelişmeler ekonomik ve sosyal yaşamı olumsuz etkilemektedir.
Elinizdeki kitap, sosyal güvenliğin özellikle 1990`lı yılların başında ortaya çıkan ve bugün taşınamaz konuma gelmiş olan finansman problemini ortaya koymayı ve yol açtığı ekonom
Tükendi
Gelince Haber VerSosyal güvenlik, dışsal faydalara sahip bir yarı kamusal mal ve hizmet olarak kamunun yükümlülükleri arasında bulunmaktadır. Devletin anayasal görevleri arasında da yer alan sosyal güvenlik, bir kamu ekonomik birimi olan sosyal güvenlik kuruluşları aracılığıyla sunulmaktadır. Sosyal güvenlik sistemimiz, 1990`lı yıllardan bu yana finansman sorunu yaşamaktadır. Sunulan hizmetin ve gelir garantisinin düzeyi kesimleri memnun etmemekte, sistem açıkları için bütçeden transferler gerçekleştirilmekte, bu gelişmeler ekonomik ve sosyal yaşamı olumsuz etkilemektedir.
Elinizdeki kitap, sosyal güvenliğin özellikle 1990`lı yılların başında ortaya çıkan ve bugün taşınamaz konuma gelmiş olan finansman problemini ortaya koymayı ve yol açtığı ekonomik ve sosyal sonuçları tartışmaya açmayı amaçlamaktadır. Ayrıca uzun dönemli aktüeryal dengeleri yeniden kurma ve kurumsal etkinliği gerçekleştirme vaadleri ile 2008 yılında hayata geçirilen sosyal güvenlik reformunu, sosyal ve ekonomik problemlere verdiği yanıtlar çerçevesinde, analiz etmeyi hedeflemektedir.