Günümüzde kendileri de itiraf edemedikleri bir cemaatin mensubu olan çoğu kimse cemaatlerin kişinin özgürlük ihtiyacı silikleştirdiğini, devre dışı bıraktığını tekrar edip duruyor.
Sıbğatullah Kaya’nın meseleyi dini ve sosyolojik açıdan ele aldığı Cemaatler kitabında öne sürülen argümanlar ve insanların cemaatle birlikte var olma süreçlerine eğilme tarzı oldukça ufuk açıcı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki tartışmaların, yüzleşmelerin ve uzlaşmaların sürdürüldüğü bir diyalog zeminine dönüşmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Okurların başucunda tutacağı değerli tartışmalar içeren eser, cemaat kavramının çeşitli görünümlerini dikkate alarak tartışmayı başlatıyor. Cemaatin insanların zihinlerindeki anlamını, dinle sınırlı olmaktan öte
Tükendi
Gelince Haber VerGünümüzde kendileri de itiraf edemedikleri bir cemaatin mensubu olan çoğu kimse cemaatlerin kişinin özgürlük ihtiyacı silikleştirdiğini, devre dışı bıraktığını tekrar edip duruyor.
Sıbğatullah Kaya’nın meseleyi dini ve sosyolojik açıdan ele aldığı Cemaatler kitabında öne sürülen argümanlar ve insanların cemaatle birlikte var olma süreçlerine eğilme tarzı oldukça ufuk açıcı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki tartışmaların, yüzleşmelerin ve uzlaşmaların sürdürüldüğü bir diyalog zeminine dönüşmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Okurların başucunda tutacağı değerli tartışmalar içeren eser, cemaat kavramının çeşitli görünümlerini dikkate alarak tartışmayı başlatıyor. Cemaatin insanların zihinlerindeki anlamını, dinle sınırlı olmaktan öte yüklendiği anlamlar irdeleniyor. Aslında böylece insanlar için gerekliliğini tarihsel ve sosyolojik bir yaklaşımla anlatıyor. En önemlisi de cemaatlerin hukuki statü kazanmasıyla ilgili tartışmaları masaya yatırarak genel geçer bir model öneriyor.
Meselenin kavramasına yardımcı olacak yorumlarla dolu Cemaatler kitabı disiplinlerarası bir yaklaşımla zihinlerde yer eden cemaat algısının sınırlılıklarına işaret eden son derece önemli bir çalışma…