Menü
Hesabım
Sepetim

Sözcükler

Üretici Liste Fiyat
168,00
117,60
Yorum Yap
Listeye Ekle
Öne Çıkan Bilgiler

... Yazar, "Sözcükler" adını verdiği özyaşamöyküsünü 1953 yılında yazmaya başladı, 1954 yılında büyük bir bölümünü bitirmişti. 1964 yılında "Sözcükler"i yeniden, bu kez daha yumuşatılmış, ayrıntılara daha çok önem veren bir üslupla yeniden kaleme aldı. Yazarın amacı, geçmişi yeniden canlandırmak değil, ona anlam kazandırmaktır. Gereksiz ayrıntılardan kaçınır, Marksçı düşünceden, belirli ölçüde de ruh çözümlemesinden yararlanarak bize, öznelliğin ağır bastığı çocukluk çağında, kendini nasıl edebiyata verdiğini, edebiyatta mutlağı bulduğunu anlatır. Kendi örneğini bize, bir kuşağın ve bir toplumsal sınıfın örneği olarak sunar.

Sözcükler Hakkında Bilgiler
Türü : Biyografi-Otobiyografi
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 208
ISBN : 9789750764790
Basım Yılı : 2024
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Nazik, kitapsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, dul bir anne ile sevgi dolu büyükanne ve büyükbabası tarafından büyütülen Sartre Sözcükler’de, çocukluk anılarından yola çıkarak edebiyatın ve dilin, insan yaşantısındaki önemine dikkat çeker. Ayrıca şaşı ve çelimsiz olduğu için yaşıtlarınca dışlanan küçük bir oğlan olarak “sözcükler”e sığınması ve kendisini dışlayan dünyayı düşlerinde yeniden yaratmaya çalışması, edebiyat ve felsefeyle yaşamı boyunca sürecek aşk ilişkisinin ipuçlarını taşır bağrında. 
 
20. yüzyılın en etkili düşünürlerinden Jean-Paul Sartre’ın gözüpek yaşamının öyküsü Sözcükler, çoğu kez Jean-Jacques Rousseau’nun İtiraflar’ıyla kıyaslanmıştır. Sartre’ın 59 yaşında kaleme aldığı ve alışılmış otobiyografilerden çok farklı olan bu kitap, çağının tüm yalanlarını ve yanılsamaları görmüş bir adamın ironisiyle bir yazarın çocukluk çağını, görülmemiş bir cesaretle yorumlayışı açısından bir başyapıttır.
 
“Jean-Paul Sartre’ı anlamak, bugün hakkında önemli bir şeyleri anlamaktır.”
Iris Murdoch

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.