Ödüllü Köprü Kitaplar koleksiyonunun 27. kitabını Haydar Ergülen yazdı.
Siz hiç gökyüzü okuluna giden bir çocuk gördünüz mü?
Editörlüğünü Semih Gümüş`ün üstlendiği Köprü Kitaplar koleksiyonunun 27. kitabını, 1980 sonrası şiirimizin en önemli isimlerinden Haydar Ergülen yazdı. Usta şair, babasıyla anılarını lirik bir dille anlatırken, Türkiye`nin son 60 yılına ilişkin çok renkli, çok katmanlı bir izlek yaratıyor. Onu derinden etkileyen sıradışı insanların, kitapların, mekânların, düşüncelerin, hayallerin dünyasında dolanırken, sözcükleri
Tükendi
Gelince Haber VerÖdüllü Köprü Kitaplar koleksiyonunun 27. kitabını Haydar Ergülen yazdı.
Siz hiç gökyüzü okuluna giden bir çocuk gördünüz mü?
Editörlüğünü Semih Gümüş`ün üstlendiği Köprü Kitaplar koleksiyonunun 27. kitabını, 1980 sonrası şiirimizin en önemli isimlerinden Haydar Ergülen yazdı. Usta şair, babasıyla anılarını lirik bir dille anlatırken, Türkiye`nin son 60 yılına ilişkin çok renkli, çok katmanlı bir izlek yaratıyor. Onu derinden etkileyen sıradışı insanların, kitapların, mekânların, düşüncelerin, hayallerin dünyasında dolanırken, sözcüklerin ve şiirin büyüleyici evrenine davet ediyor. Şairlerden yazarlara, sanatçılardan düşünce insanlarına kadar yakın tarihimizde iz bırakan anlamlı bir anılar ve duygular bütününe okurlarını da ortak ediyor.
Babası Kel Hasan, ona göre bazen mavi bir kelaynaktı, bazen yeşil gönüllü biri. Altı kardeştiler; anne babası ve babaannesiyle bir "kabile"ydiler. Güldüğünde dünya gülüyor dediği babası sayesinde kitaplara düşkün büyüdü; Yaşar Kemal`den Sait Faik`e, Füruzan`dan Edip Cansever`e yazarlar, şairler yol arkadaşlarıydı. Belki de babası "gökyüzü okulu"nda okuduğu için, o da çocuklar gibi masmavi sevinen, "Türkiye, Eskişehir olsun!" dileyen, "Şiire genç başlanır, geç başlanmaz!" diyen bir edebiyatçı oldu…