Eserde; yazarların konuya ilişkin mevcut görüşü, "suç örgütü" fiilinin bağımsız bir suç tipi olarak değil, bazı suçların nitelikli hali veya kasten işlenen suçların ağırlaştırıcı sebebi olarak Türk Ceza Kanunu`nun "Genel Hükümler" kısmında tanımlanması olduğu halde; konuyla ilgili mevcut ceza normları doğrultusunda ayrıntılı açıklamalar yapılmaktadır.
Kitapta konu; teorik temelli tartışmalarla sınırlı bırakılmaksızın, uygulama esas alınmak suretiyle açıklanmaktadır. Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu`nda düzenlenen "suç örgütü" ve "terör örgütü" kav
Tükendi
Gelince Haber VerEserde; yazarların konuya ilişkin mevcut görüşü, "suç örgütü" fiilinin bağımsız bir suç tipi olarak değil, bazı suçların nitelikli hali veya kasten işlenen suçların ağırlaştırıcı sebebi olarak Türk Ceza Kanunu`nun "Genel Hükümler" kısmında tanımlanması olduğu halde; konuyla ilgili mevcut ceza normları doğrultusunda ayrıntılı açıklamalar yapılmaktadır.
Kitapta konu; teorik temelli tartışmalarla sınırlı bırakılmaksızın, uygulama esas alınmak suretiyle açıklanmaktadır. Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu`nda düzenlenen "suç örgütü" ve "terör örgütü" kavramlarının unsurları tüm yönleriyle incelenerek, TCK m. 220`de düzenlenen suç tipleri ve "suç örgütü" ile ilgili genel düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulunulmuş, Anayasayı ihlal, Türkiye Büyük Millet Meclisi`ni veya Hükümeti devirmeye teşebbüs, yani darbe suçları ayrıntılı şekilde tartışılmış, silahlı örgüt, suç örgütünü diğer toplu suçlardan ayıran hususlar ile Türk ceza hukuku, ceza yargılama hukuku ve ceza infaz hukuku müesseseleri açısından suç örgütü kurma, yönetme, suç örgütüne üye olma, yardım, suç örgütü için suç işleme ve propaganda yapma fiilleri değerlendirilmiş, ayrıca örgütlü suçlardan elde edilen malvarlığına elkoyma ve müsadere, terörizmin finansmanının önlenmesi konularına ilişkin açıklamalara da yer verilmiştir.
Kitap yeni baskısında, konuyla ilgili yargı kararları ile doktrin dikkate alınarak güncellenmiştir.