Bu çalışmada yapılan, Kur’an-ı Kerim ile T.C. Anayasası arasında bir derecelendirme veya sıralama yapmak değildir. Yapılan, herhangi bir hususla ilgili olarak T.C. Anayasası’nda hangi hüküm var, Kur’an-ı Kerim’de hangi hüküm var, bunu belirlemektir. Kur’an-ı Kerim varken, Kur’an Düzeni varken, Kur’an hükümleri varken; bu vahiy hükümlerinin yerine geçmek üzere ne gibi hükümler ihdas edilmiş, bu tesbit edilmeye çalışılmıştır. T.C. Anayasası, hükümleriyle ve getirdiği düzenle birlikte Kur’an ölçeğine göre ele alınıp, Kur’ani bakış ile kritik edilmiştir. Yani Kur’an-ı Ker
Tükendi
Gelince Haber VerBu çalışmada yapılan, Kur’an-ı Kerim ile T.C. Anayasası arasında bir derecelendirme veya sıralama yapmak değildir. Yapılan, herhangi bir hususla ilgili olarak T.C. Anayasası’nda hangi hüküm var, Kur’an-ı Kerim’de hangi hüküm var, bunu belirlemektir. Kur’an-ı Kerim varken, Kur’an Düzeni varken, Kur’an hükümleri varken; bu vahiy hükümlerinin yerine geçmek üzere ne gibi hükümler ihdas edilmiş, bu tesbit edilmeye çalışılmıştır. T.C. Anayasası, hükümleriyle ve getirdiği düzenle birlikte Kur’an ölçeğine göre ele alınıp, Kur’ani bakış ile kritik edilmiştir. Yani Kur’an-ı Kerim, “T.C. Anayasası”nı ve “Anayasal Düzen”i ilahi hükümlere göre ele alıp mahiyetini ve niteliğini gözler önüne sermiştir.
Bu çalışmada yorum yapmadan, sonuç belirtmeden, hüküm vermeden; bir konuda Kur’an-ı Kerim hangi hükmü koymuş, T.C. Anayasası hangi hükmü koymuş, bu ortaya konulmuştur.
Kur’an’a iman ettiğini söyleyip de hayatını Kur’an hükümlerine göre düzenlemeyenlere, durumlarının ne olacağına dair “Kur’ani bakış açısı” kazandırmak da bu çalışmanın başka bir amacıdır.