Ünlü Fransız dilbilimci Antoine Meillet’in (1866 – 1936) dilbilimi alanında çığır açan bu eserinde Latince, Yunanca, Fransızca, Sanskritçe, Rumence, Ermenice ve benzeri birçok dilin, dil ailelerinin, kendi içlerindeki farklı diyalektlerinin ve tarihleri boyunca değişimlerinin kıyaslamalarından neler kazanabileceğimizi anlatmaktadır.
Aynı dili konuşan bir halk içerisinde neden birden fazla diyalekt ortaya çıkar? Coğrafyanın ve sosyal sınıfların bundaki etkisi nedir? İki farklı dil ailesinden gelen diller birbiriyle çakıştığında hangi dil neden bir diğerini bastırır? Diller nasıl değişir? Hangi dillerin ortak bir atadan geldiğini
Tükendi
Gelince Haber VerÜnlü Fransız dilbilimci Antoine Meillet’in (1866 – 1936) dilbilimi alanında çığır açan bu eserinde Latince, Yunanca, Fransızca, Sanskritçe, Rumence, Ermenice ve benzeri birçok dilin, dil ailelerinin, kendi içlerindeki farklı diyalektlerinin ve tarihleri boyunca değişimlerinin kıyaslamalarından neler kazanabileceğimizi anlatmaktadır.
Aynı dili konuşan bir halk içerisinde neden birden fazla diyalekt ortaya çıkar? Coğrafyanın ve sosyal sınıfların bundaki etkisi nedir? İki farklı dil ailesinden gelen diller birbiriyle çakıştığında hangi dil neden bir diğerini bastırır? Diller nasıl değişir? Hangi dillerin ortak bir atadan geldiğini, hangi dillerin sadece birbiriyle alışveriş yaparak değiştiğini nasıl belirleyebiliriz?
Bu sorulara ve çok daha fazlasına cevap veren bu kitapta tarihe ve medeniyetlerin gelişimine farklı bir açıdan bakacak, yeni bir kavrayış edineceksiniz.