Temrin dergisi 139. sayısında ilhamını Asya, tasavvuf ve dinler tarihinin ünlü kişilerinden, eski Doğu medeniyet ve masallarından alan egzotik şiirleriyle tanınmış cumhuriyet devri şairi Asaf Hâlet Çelebi’yi anıyor.
Yayın içeriğinde yer alan şairler ve şiir başlıkları; Cengiz Şenol, “Fikri Terzi”, Arife Kalender, “Haydarpaşa Sende Nem Kaldı”, Seçil Hidayet, “Gönül”, Mualla Alpaydın, “Teiresias’ın Gözleri”, Engin Turgut, “Kadınlarla Yürümek”, Haydar Ergülen. “Albaya Mektup Var” ve “A’saf”, F. Serkan Öngel, “Bir Karanfil Y&
Tükendi
Gelince Haber VerTemrin dergisi 139. sayısında ilhamını Asya, tasavvuf ve dinler tarihinin ünlü kişilerinden, eski Doğu medeniyet ve masallarından alan egzotik şiirleriyle tanınmış cumhuriyet devri şairi Asaf Hâlet Çelebi’yi anıyor.
Yayın içeriğinde yer alan şairler ve şiir başlıkları; Cengiz Şenol, “Fikri Terzi”, Arife Kalender, “Haydarpaşa Sende Nem Kaldı”, Seçil Hidayet, “Gönül”, Mualla Alpaydın, “Teiresias’ın Gözleri”, Engin Turgut, “Kadınlarla Yürümek”, Haydar Ergülen. “Albaya Mektup Var” ve “A’saf”, F. Serkan Öngel, “Bir Karanfil Yüzünden”, Şeref Yılmaz, “Deniz”, Âsaf Halet Çelebi, “İbrahim” olarak sunulmuş. Ayrıca Rokiah Hashım’ın “Ayak İzlerini Buldum” adlı şiiri Eser Ceran Erdi tarafından dilimize çevrilmiş.
Temrin’in bu sayısında biri şiir, diğeri roman alanında iki röportaj yer alıyor. Haydar Ünal, Cengiz Şenol ile “Ev Yarası ve Şiir Üzerine”, Ufuk Özgül’ün Celal Özcan ile yıllar önce “Toprağım Teos Can Suyum Ege” romanı üzerine yaptığı, değerli ayrıntılar taşıyan söyleşisini bu sayıda bulacaksınız.
Ayrıca üç şiir kitabının tanıtımı da yapılmış. Şeref Yılmaz, Eser Ceran Erdi’nin “Bakmalar Denizi”, Süleyman İleri’nin “Çıkar Gelir Sardunya” ve Elem Erk’in “İncinmeler Divanı” adlı kitapları üzerine edebî değerlendirme ve bilgi sunumunda bulunmuş.
Esin Gülümser, “Anı Apartmanı”, Meral Kurulay, “Düşümde” başlıklı öyküleriyle bu sayıya katkı sunmuşlar. Erinç Büyükâşık’ın kaleme aldığı “Kurmacanın Peşi Sıra Çağın Ötekilerine Bir Bakış Denemesi” ve Sevra Fırıncıoğulları’nın “Olağanüstülüklerin yazarı: Maksim Gorki” başlıklı tahlil yazısının yanı sıra, Süleyman İleri’in “Bilinç Yükseltici” adlı metni, okurların edebiyat zevkine sunulmuş.
“İnsanlığa mutluluğu armağan eden edebî deha: Robert Burns” başlıklı yazısını Bedriye Korkankorkmaz, yine hayalî bir söyleşi tarzında okurlarla paylaşmış.
Yusuf Çotuksöken’in hazırladığı ‘Öğrencemiz Türkçe’ adlı yazı dizisi, 9. bölümüyle devam etmekte.