Temrin, 91. sayısında yine önemli bir dosya çalışmasıyla yayınlandı. Kırgızistan edebiyatında seçkin eserleriyle tanınan, köşe yazarı, edip ve akademisyen olarak fikir ve sanat hayatına yaptığı değerli katkılardan dolayı önemli ödüllere layık görülen Abdılkerim Muratov hakkındaki daha geniş biyografik bilgiler A.T. Kaldıbayeva ve B.A. Kıdırbayeva tarafından kaleme alınmış.
Stanbek Mustapayev, *Ak Yol Hakkında* başlıklı yazısında, Muratov’un hikâyeciliği üzerine ayrıntılı değerlendirmelerde bulunmuş. Prof. Dr. Abdıldacan Akmataliyev ise yazarın bir akademisyen olarak, edebî analizlerindeki bilimsel tespitlerini konu edinmiş. Prof. Dr. Düyşönbay Turatov, *Aytmatov’u Araştırmada Bilimsel Yeni Metot ve Yeni Söz* adlı kapsamlı bir
Tükendi
Gelince Haber VerTemrin, 91. sayısında yine önemli bir dosya çalışmasıyla yayınlandı. Kırgızistan edebiyatında seçkin eserleriyle tanınan, köşe yazarı, edip ve akademisyen olarak fikir ve sanat hayatına yaptığı değerli katkılardan dolayı önemli ödüllere layık görülen Abdılkerim Muratov hakkındaki daha geniş biyografik bilgiler A.T. Kaldıbayeva ve B.A. Kıdırbayeva tarafından kaleme alınmış.
Stanbek Mustapayev, “Ak Yol Hakkında” başlıklı yazısında, Muratov’un hikâyeciliği üzerine ayrıntılı değerlendirmelerde bulunmuş. Prof. Dr. Abdıldacan Akmataliyev ise yazarın bir akademisyen olarak, edebî analizlerindeki bilimsel tespitlerini konu edinmiş. Prof. Dr. Düyşönbay Turatov, “Aytmatov’u Araştırmada Bilimsel Yeni Metot ve Yeni Söz” adlı kapsamlı bir metinle dosyaya katkıda bulunmuş. Prof. Dr. Ümüt Kultyeva da Abdılkerim Muratov ile olan okul arkadaşlığını ve o dönemlerdeki çevresiyle olan ilişkilerini bir hatıra yazısıyla okurlara sunmakta.
Esenbay Kaldarov; Abdılkerim Muratov’un eğitimci kişiliğinden bahisle, Kırgız edebiyatını tanıma terimlerini düzene sokmak ve sözlüğünü oluşturmaktaki emeklerini yazısına konu edinmiş. Cıpar İsabayeva; “Demek Böyle adam” yazısında, Muratov’un gazetecilik yönünü dile getirerek, eleştirmen, editör ve metodist eğitimci olarak 50 yıla varan bir irfan yolculuğunun parlak geçmişini okurlarla paylaşmış. Prof. Dr. İsak Bekboyev “Abdıkerim Muratov Hakkında Kırgız Aydınların Görüşleri” adlı yazısıyla, önemli kişilerin bakış açılarından nasıl değerlendirildiğinin özlü bir sunumunu yapmış.
Yukarıda isimleri anılan yazarlardan başka, Fatima Abdalova, Dr. Ömer Küçükmehmetoğlu, Alim Toktomuşev, Prof. Dr. Sovyetbek Baygaziyev, Camal Carıldayeva ve kapsamlı yazılarıyla dosyayı zenginleştiren diğer değerli aydın ve akademisyenler olmuşlar.
Mayramgül Dıykanbayeva, Sema Başar ve Dr. Ömer Küçükmehmetoğlu yaptıkları yetkin çevirileriyle, okurların yararlanması için büyük katkıda bulunmuşlar.