Bir toplum yapısının inşasına yön veren ana unsur *Toplumun Kurucu Felsefesi (Toplum Felsefesi)dir*. *Kurucu Toplum Felsefesi* de *Düşünce Yöntemi* üzerinden oluşan bilgi ile kurulmaktadır. Buna göre, bir medeniyetin ilmî inşası ise esasında o medeniyetin *Kurucu Toplum Felsefesi* ile özgün bilgi inşası için gerekli olan *Düşünce Yöntemi* ilişkisinin etkileşimi üzerinden gerçekleşebilir. Çünkü her medeniyet, *özgünlük* üzere oluştuğu için bu iki unsurun birbirleriyle etkileşimlerinin çıkardığı sonuçlar, her medeniyete ayrı bir nitelik kazandırmaktadır.
İslam/Türk-İslam medeniyetinin *Toplum Kurucu Felsefesi*; *Tevhidî Düşünce Bilgi Üretme Yöntemi*ne bağlı olarak oluşan Tevhidi Toplum (İctimaiyat) Felsefesidir. Buna göre de *Te
Tükendi
Gelince Haber VerBir toplum yapısının inşasına yön veren ana unsur *Toplumun Kurucu Felsefesi (Toplum Felsefesi)dir*. *Kurucu Toplum Felsefesi* de *Düşünce Yöntemi* üzerinden oluşan bilgi ile kurulmaktadır. Buna göre, bir medeniyetin ilmî inşası ise esasında o medeniyetin *Kurucu Toplum Felsefesi* ile özgün bilgi inşası için gerekli olan *Düşünce Yöntemi* ilişkisinin etkileşimi üzerinden gerçekleşebilir. Çünkü her medeniyet, *özgünlük* üzere oluştuğu için bu iki unsurun birbirleriyle etkileşimlerinin çıkardığı sonuçlar, her medeniyete ayrı bir nitelik kazandırmaktadır.
İslam/Türk-İslam medeniyetinin *Toplum Kurucu Felsefesi*; *Tevhidî Düşünce Bilgi Üretme Yöntemi*ne bağlı olarak oluşan Tevhidi Toplum (İctimaiyat) Felsefesidir. Buna göre de *Tevhidî Düşünce* anlayışına dayalı *Toplum Felsefesi*; Tevhidî toplum yapısının *kurucu felsefe aklını* ifade etmektedir.
Bu çalışma; modern Batı toplum felsefesinden farklı bir niteliğe sahip olan Türk-İslam Medeniyetinin Tevhidî Toplum Felsefesine göre 21. yüzyıl sürecinde Yeni ve Büyük Türkiye’nin ilim dalları eşliğindeki özgün inşasının nasıl olması gerektiğine yönelik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.