Toplumu tanıma ve değişimi algılamada sivil toplum du¨şu¨ncesi ile STK yapılanmasının yerel ve ku¨resel ölçekteki rolu¨ artmaktadır. Son yıllarda Tu¨rkiye’nin gelecek tahayyu¨lu¨nde de sivil toplum du¨şu¨ncesine dair yeni yaklaşımlar u¨retmek amacıyla yu¨ru¨tu¨len çalışmaların sayısı artış eğilimindedir. Bu eğitim kitabının Birlikte Çalışma ve Toplumsal İş Birliği modu¨lu¨nu¨n amacı da okura sivil toplum du¨şu¨ncesinin yanı sıra toplumsal birliktelik ve birlikte çalışma anlayışına dair STK çatısı altında bir yol haritası sunabilmektir.
Bu modu¨l, farklı statu¨lerdeki genel okuyucu göz önu¨nde bulundurularak hazırlanmış
Tükendi
Gelince Haber VerToplumu tanıma ve değişimi algılamada sivil toplum düşüncesi ile STK yapılanmasının yerel ve küresel ölçekteki rolü artmaktadır. Son yıllarda Türkiye’nin gelecek tahayyülünde de sivil toplum düşüncesine dair yeni yaklaşımlar üretmek amacıyla yürütülen çalışmaların sayısı artış eğilimindedir. Bu eğitim kitabının Birlikte Çalışma ve Toplumsal İş Birliği modülünün amacı da okura sivil toplum düşüncesinin yanı sıra toplumsal birliktelik ve birlikte çalışma anlayışına dair STK çatısı altında bir yol haritası sunabilmektir.
Bu modül, farklı statülerdeki genel okuyucu göz önünde bulundurularak hazırlanmış bir eğitim kitabıdır. İçerik ve üslupta da söz konusu genel okuyucuya yönelik “okur dostu” bir metin hazırlanılmasına özen gösterilmiştir. Kaynak kullanımında da bu özenin yansıması olarak nitelikli, güncel ve pratik yayınlar dikkate alınmıştır. STK’lar, toplumu tanıma ve değişimi algılamada oynadığı rolün yanı sıra sosyal sermayenin yaratılmasında ve farklı toplumsal grupların temsil edilmesinde üretken bir potansiyele sahiptir. Dolayısıyla okur dostu olma fikriyle hazırlanan elinizdeki bu yayının özellikle STK’lardaki farklı toplumsal grupların temsil edilme potansiyeline ve güçlü toplum idealine fikrî bir katkı sunmasını diliyorum.