Toprak koruma; toprağın özelliklerini kaybetmeden verebileceği en yüksek ürünü sürekli kılacak şekilde -koruma odaklı olarak- kullanılmasıdır. Bu bağlamda, su koruma uygulamaları ise suyun bitkiler ve canlılar tarafından gereksinim duyulduğu dönemlerde kullanılabilecek şekilde toprakta depolanmasını sağlayacak önlemleri kapsamaktadır. Kısacası toprak-su koruma, “tarımda süreklilik” ilkesine dayanmaktadır.
Bu kitabı yayımlamanın temel amacı, tarım/toprak bilimi öğrenimi gören ve toprak-su koruma konularına ilgi duyan lisans ve lisansüstü öğrencilerine yararlanabilecekleri bir kaynak kitap sunmaktır. On bölümden olu
Tükendi
Gelince Haber VerToprak koruma; toprağın özelliklerini kaybetmeden verebileceği en yüksek ürünü sürekli kılacak şekilde -koruma odaklı olarak- kullanılmasıdır. Bu bağlamda, su koruma uygulamaları ise suyun bitkiler ve canlılar tarafından gereksinim duyulduğu dönemlerde kullanılabilecek şekilde toprakta depolanmasını sağlayacak önlemleri kapsamaktadır. Kısacası toprak-su koruma, “tarımda süreklilik” ilkesine dayanmaktadır.
Bu kitabı yayımlamanın temel amacı, tarım/toprak bilimi öğrenimi gören ve toprak-su koruma konularına ilgi duyan lisans ve lisansüstü öğrencilerine yararlanabilecekleri bir kaynak kitap sunmaktır. On bölümden oluşan bu kitapta, erozyonun farklı ölçeklerdeki güncel durumu, toprak kalitesi ve kalite belirteçleri, arazi varlığımızın genel durumu ve kullanıma uygunlukları, tarım arazilerinin sınıflandırılması, erozyon türleri ve koruma stratejileri, yüzey akışını tahmin yöntemleri, erozyonu tahmin modelleri, bitkisel ve mekaniksel koruma önlemleri ve etkinlikleri konularında kapsamlı bilgiler sunulmaktadır. Benzer biçimde, güncel ve önemli bir sorun olan iklim değişikliği ve arazi bozulumu konusu ayrı bir bölüm olarak işlenmektedir.