Haziran 1974’te kurulan Tüm İktisatçılar Birliği (TİB), sadece iktisatçıların değil, iktisada ilgi duyan herkesin üye olabildiği bir “sivil toplum kuruluşu”dur. Kuruluşun niteliği bir belgede şöyle açıklanır:
“TİB, bir demokratik kuruluş olarak kendi üyelerinin ekonomik-demokratik hakları için mücadele eden bir örgüt değil, genel olarak gönüllü ilerici-yurtsever, demokrat, devrimci kişilerin bir araya gelerek toplumsal sorunların incelenmesi ve sonuçların halkımıza maledilmesi yolunda çalışmaktadır. Bu anlamda TİB’nin sosyal mücadeledeki yeri devrimci-demokratik mücadeleye destek bir örgüt
Tükendi
Gelince Haber VerHaziran 1974’te kurulan Tüm İktisatçılar Birliği (TİB), sadece iktisatçıların değil, iktisada ilgi duyan herkesin üye olabildiği bir “sivil toplum kuruluşu”dur. Kuruluşun niteliği bir belgede şöyle açıklanır:
“TİB, bir demokratik kuruluş olarak kendi üyelerinin ekonomik-demokratik hakları için mücadele eden bir örgüt değil, genel olarak gönüllü ilerici-yurtsever, demokrat, devrimci kişilerin bir araya gelerek toplumsal sorunların incelenmesi ve sonuçların halkımıza maledilmesi yolunda çalışmaktadır. Bu anlamda TİB’nin sosyal mücadeledeki yeri devrimci-demokratik mücadeleye destek bir örgüt olmaktır”
Çok kısa sayılabilecek ömrü boyunca, TİB, kuruluşundan itibaren aylık olarak yayınladığı bültenler ve akademik nitelikli kitapların yanısıra emekçilere yönelik olarak hazırlanan, tirajı yüzbinlere ulaşan broşürler ile etkin bir yayıncılık faaliyetinde bulunur. Kimliği resmi kurumlar tarafından bile tanınır. Gerek kendisinin, gerekse Anadolu’nun pek çok yöresindeki muhtelif örgütlerin düzenlediği konferans, seminer ve panel gibi toplantılarda büyük bir yurtsever, demokrat topluluğuna ulaşır, 1979’da “sıkıyönetim” tarafından kapatılır; böylece “Türkiye sosyalizm tarihi” nin sayfaları arasına karışır!
Bu kitapta Bülent Varlık’ın Tüm İktisatçılar Birliği tarihi üzerine titiz çalışmasını bulacaksınız.