Edebiyatımızda Bayrak şairi olarak anılan Arif Nihat Asya, Bayrak şiiriyle Türk edebiyatındaki en güzel bayrak şiirlerinden birine imza atar. Asya, ayrıca mazi ile bugünü buluşturduğu, Türk tarihinin en önemli olaylarından biri olan İstanbul’un fethini anlattığı Fetih Marşı ve tasavvufun etkisiyle Hz. Muhammed’e duyduğu büyük hayranlığın sonucunda kaleme aldığı Naat şiiriyle günümüzde hâlâ adından söz ettiren sanatçılardandır.
Asya, yalnızca bir şair değildir. O aynı zamanda öğretmen, gazeteci ve milletvekillidir. Onun bu çok yönlü tarafı
Tükendi
Gelince Haber VerEdebiyatımızda Bayrak şairi olarak anılan Arif Nihat Asya, Bayrak şiiriyle Türk edebiyatındaki en güzel bayrak şiirlerinden birine imza atar. Asya, ayrıca mazi ile bugünü buluşturduğu, Türk tarihinin en önemli olaylarından biri olan İstanbul’un fethini anlattığı Fetih Marşı ve tasavvufun etkisiyle Hz. Muhammed’e duyduğu büyük hayranlığın sonucunda kaleme aldığı Naat şiiriyle günümüzde hâlâ adından söz ettiren sanatçılardandır.
Asya, yalnızca bir şair değildir. O aynı zamanda öğretmen, gazeteci ve milletvekillidir. Onun bu çok yönlü tarafı sanatına da yansır. Sanatçı, yazmış olduğu mensur şiirleriyle, özellikle iç ve dış siyaseti konu alan fıkralarıyla, sosyal tenkitin bolca yer aldığı gazete yazılarıyla, mektupları, vecize, nükte ve hiciv özelliği taşıyan kısa nesirleriyle aynı zamanda bir fikir ve kültür adamıdır. Sanatı, hayatının bir parçası hâline getiren şair, 1920’li yıllardan vefatına kadar geçen elli beş yıllık süreçte şiirden ve nesirden hiç kopmaz. Öyle ki günümüzde de Türk şiirinin ses bayrağını hâlâ aynı ihtişamla dalgalandırmaya devam eder.