Hayatı boyunca birçok eserler kaleme almış olan Ziya Gökalp’in *Türkçülüğün Esasları* isimli eseri 1923 de Osmanlı Türkçesi ile basılmıştır. 1968’de kitap * The Principles of Turkisim* adıyla İngilizce’ye çevrilmiştir. Ayrıca kitap çeşitli yayınevlerince sadeleştirmeler yapılarak çeşitli tarihlerde basılmıştır. Türkçülüğün Esasları isimli kitabı Ziya Gökalp’in düşüncelerinin ve tüm çalışmalarının özü niteliğinde olduğundan ve Türkçülük ideolojisinin tanımlandığı bir kitap olması sebebiyle büyük öneme sahiptir. 1913 yılında Ziya Gökalp tarafından Türk tarihinde başlayan Türkçülük akımının kurucu, fikir babası tarafından yazılan bu eser Türkçülüğün açıklandığı önemli bir eseridir.
Bu eserinde Ziya Gökalp Türkçülüğün kısa bir tarifin
Tükendi
Gelince Haber VerHayatı boyunca birçok eserler kaleme almış olan Ziya Gökalp’in “Türkçülüğün Esasları” isimli eseri 1923 de Osmanlı Türkçesi ile basılmıştır. 1968’de kitap “ The Principles of Turkisim” adıyla İngilizce’ye çevrilmiştir. Ayrıca kitap çeşitli yayınevlerince sadeleştirmeler yapılarak çeşitli tarihlerde basılmıştır. Türkçülüğün Esasları isimli kitabı Ziya Gökalp’in düşüncelerinin ve tüm çalışmalarının özü niteliğinde olduğundan ve Türkçülük ideolojisinin tanımlandığı bir kitap olması sebebiyle büyük öneme sahiptir. 1913 yılında Ziya Gökalp tarafından Türk tarihinde başlayan Türkçülük akımının kurucu, fikir babası tarafından yazılan bu eser Türkçülüğün açıklandığı önemli bir eseridir.
Bu eserinde Ziya Gökalp Türkçülüğün kısa bir tarifini şu cümlelerle yapmaktadır:
“Öyleyse Türkçülüğü ülküsünün büyüklüğü bakımından üç aşamaya ayırabiliriz:
1) Türkiyecilik,
2) Oğuzculuk ya da Türkmencilik,
3) Turancılık.
Bugün gerçeklik alanında yalnız Türkiyecilik vardır. Fakat ruhların büyük bir özlemle aradığı Kızıl Elma, gerçeklik alanında değil, düş alanındadır. Turan bütün Türklerin geçmişte ve belki de gelecekte bir gerçeklik olan büyük yurdudur”.