`Türkiye`de Eğitim Bilimleri: Bir Bilanço Denemesi` başlığını taşıyan bu çalışmayı yapma nedenimiz şöyledir: Yurt dışında, sanayileşmiş ülkelerde diğer bilim alanlarında olduğu gibi, eğitim bilimi alanında da bu dalın geldiği düzeyi belirten çalışmalar çok sık yapılmaktadır.Sürekli olarak alanın erişilen düzeyi sorgulanmakta ve buradan giderek alandaki bilimsel gelişme tartışılmaktadır. Böylece alandaki teori gelişmelerini tespit etmek mümkün olmaktadır.
Ülkemizde eğitim bilimi alanında, alanın gelişmesini sorgulama gleeneği pek yoktur. Şüphesiz bu konuda istisnalar da yok değildir. Böle bir bilanço çalışmasının bir diğer amacı d
Tükendi
Gelince Haber Ver`Türkiye`de Eğitim Bilimleri: Bir Bilanço Denemesi` başlığını taşıyan bu çalışmayı yapma nedenimiz şöyledir: Yurt dışında, sanayileşmiş ülkelerde diğer bilim alanlarında olduğu gibi, eğitim bilimi alanında da bu dalın geldiği düzeyi belirten çalışmalar çok sık yapılmaktadır.Sürekli olarak alanın erişilen düzeyi sorgulanmakta ve buradan giderek alandaki bilimsel gelişme tartışılmaktadır. Böylece alandaki teori gelişmelerini tespit etmek mümkün olmaktadır.
Ülkemizde eğitim bilimi alanında, alanın gelişmesini sorgulama gleeneği pek yoktur. Şüphesiz bu konuda istisnalar da yok değildir. Böle bir bilanço çalışmasının bir diğer amacı da, ülkemizde bu alanda çalışan ve ülkemizde bu alanın gelişmesine katkı yapan bilim insanlarımızın çalışmalarını değerlendirmek ve onları takdir etmektid. Böylece ülkemizde bir Türk pedagojisinin / bir Türk eğitim biliminin varlığını ve gelişme düzeyini belirlemek mümkün olacaktır. Yapmak istediğimiz bir tür, İsmail Hakkı Baltacıoğlu`nun 1942 yılında söylediğidir: ("Pedagoji ve Millî Pdagoji", İlköğretim, 15 Eylül 1942, Sayi: 115) "Millî pedagojinin amacı bir millete göre olan terbiye değerlerini ve tekniklerini arayıp bulmaktır. Sözün kısası, terbiyenin millî geleneklerini bulmaktır.