Türk Devrimi`nin önde gelen düşünür ve eylemcilerinden Yusuf Akçura`nın 1904`te kaleme aldığı bu eserde ilk defa siyasî sahada Türkçülük meselesi tam bir açıklıkla söz konusu ediliyor ve yine ilk defa, Osmanlı saltanatının takip ettiği veya takip edebileceği "üç siyaset tarzı", yani "Osmanlıcılık, İslamcılık ve Türkçülük" açık bir şekilde tespit ve beyan olunuyor; "bu üç siyasetten hangisinin faydalı ve uygulanabilir olduğu" araştırılıyor ve ardından "kime ve neye faydalı?" olduğu sorgulanıyor.
Türk milliyetçiliğinin siyasette sahip olabileceği kıymet ve öneme dair "Üç Tarz-ı Si
Tükendi
Gelince Haber VerTürk Devrimi`nin önde gelen düşünür ve eylemcilerinden Yusuf Akçura`nın 1904`te kaleme aldığı bu eserde ilk defa siyasî sahada Türkçülük meselesi tam bir açıklıkla söz konusu ediliyor ve yine ilk defa, Osmanlı saltanatının takip ettiği veya takip edebileceği "üç siyaset tarzı", yani "Osmanlıcılık, İslamcılık ve Türkçülük" açık bir şekilde tespit ve beyan olunuyor; "bu üç siyasetten hangisinin faydalı ve uygulanabilir olduğu" araştırılıyor ve ardından "kime ve neye faydalı?" olduğu sorgulanıyor.
Türk milliyetçiliğinin siyasette sahip olabileceği kıymet ve öneme dair "Üç Tarz-ı Siyaset"ten önce bu derece açıklık ve katiyetle fikir beyan eden bir eser yazılmış değildir. Akçura, bu eseriyle Batı yazınında da Türkçülük hareketinin öncü, kurucu ve yayıcılarından olarak gösterilmiştir.
Kitabın bu basımı 1904, 1907 ve 1911 yıllarındaki eski yazı basımlarından çevriyazı ve sadeleştirme yoluyla hazırlandı. İstanbul (1911) basımı esas alınmakla beraber, Kahire`de yayımlanan Türk gazetesindeki tefrika (1904) ve Kahire (1907) basımları arasındaki farklar dipnotlarla gösterildi. Sonraki basımlarda yer alan okuma, sadeleştirme ve yazım hataları giderildi.