El sanatlarımızın yaşatılmasına gönül vermiş, günümüz koşullarında her türlü zorluğa rağmen sanatlarını yapmaya çalışan ustalarımızın özverisini inkar edemeyiz. El sanatlarının bugüne gelmesinde emeği geçen ustalara vefa borcumuzu yerine getirmek ve yok olmaya yüz tutmuş kaybolan sanatlarımızı ortaya çıkarmak için Gazi Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi`nin 13-15 Ekim 2011 tarihlerinde birlikte düzenlediği `` Uluslararası Geleneksel El Sanatları Ustaları Sempozyumu`` amacına ulaşmıştır.
Bilim adamları tarafından sunulan bildirilerde el sanatları ustalarının becerileri,
Tükendi
Gelince Haber VerEl sanatlarımızın yaşatılmasına gönül vermiş, günümüz koşullarında her türlü zorluğa rağmen sanatlarını yapmaya çalışan ustalarımızın özverisini inkar edemeyiz. El sanatlarının bugüne gelmesinde emeği geçen ustalara vefa borcumuzu yerine getirmek ve yok olmaya yüz tutmuş kaybolan sanatlarımızı ortaya çıkarmak için Gazi Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi`nin 13-15 Ekim 2011 tarihlerinde birlikte düzenlediği `` Uluslararası Geleneksel El Sanatları Ustaları Sempozyumu`` amacına ulaşmıştır.
Bilim adamları tarafından sunulan bildirilerde el sanatları ustalarının becerileri, meslekteki yaşam koşulları, sorunları vb. konular tartışılmıştır. Elinizdeki bildiri kitabında geçmişten günümüze bir köprü vazifesi gören el sanatları ustları tanıtılmıştır. Keçe, hat, dokuma, gümüş, ney, deri, yazma, sedef, savat, çömlek, tarak, çini, ahşap, semer, yapma bebek, kepenek gibi alanlarda örnekler sergileyen ustalar teker teker ele alınmış ve yok olmaya yüz tutmuş sanatlar ortaya konmuştur.