Menü
Hesabım
Sepetim

Uluslararası Hukukun Sosyolojisine ve Uluslararası Hukukun Tarihine Giriş

Üretici Liste Fiyat
320,00
313,60
Yorum Yap
Listeye Ekle
Öne Çıkan Bilgiler

Bir hukuk dalının işlevini ve işleyişini kavramak için o hukuk dalının kişilerini ve kaynaklarını öğrenmek birinci koşuldur. Uluslararası Hukuk`un çalışma biçimini anlamak için de kişilerini ve kaynaklarını tanımak ilk aşamadır. Bu araştırmanın en uygun bilimsel yöntemi ise Uluslararası Hukuk`un Sosyolojisi`ni incelemektir ; çünkü Uluslararası Hukuk, uluslararası toplumun ve hatta daha doğru bir ifade ile uluslararası topluluğun hukukudur ve uluslararası topluluk da her şeyden önce sosyolojik bir olgu ve gerçektir. Uluslararası Hukuk`un kaynaklarının araştırılmasına başlanırken ise Uluslararası Hukuk`un kaynaklarının oldukları gibi oluştukları

Uluslararası Hukukun Sosyolojisine ve Uluslararası Hukukun Tarihine Giriş Hakkında Bilgiler
Türü : Uluslararası Hukuk
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 320
ISBN : 9789750294426
Basım Yılı : 2024
Kağıt Tipi : 1. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Bir hukuk dalının işlevini ve işleyişini kavramak için o hukuk dalının kişilerini ve kaynaklarını öğrenmek birinci koşuldur. Uluslararası Hukuk`un çalışma biçimini anlamak için de kişilerini ve kaynaklarını tanımak ilk aşamadır. Bu araştırmanın en uygun bilimsel yöntemi ise Uluslararası Hukuk`un Sosyolojisi`ni incelemektir ; çünkü Uluslararası Hukuk, uluslararası toplumun ve hatta daha doğru bir ifade ile uluslararası topluluğun hukukudur ve uluslararası topluluk da her şeyden önce sosyolojik bir olgu ve gerçektir. Uluslararası Hukuk`un kaynaklarının araştırılmasına başlanırken ise Uluslararası Hukuk`un kaynaklarının oldukları gibi oluştuklarının nedenini anlamanın en doğru yolu Uluslararası Hukuk`un maddi kaynaklarının incelenmesidir. Uluslararası Hukuk`un kaynaklarını kavramanın en uygun bilimsel yöntemi de Uluslararası Hukuk`un Tarihi`ni incelemektir; çünkü Uluslararası Hukuk`un maddi kaynaklarını araştırmak, Uluslararası Hukuk`un Tarihi`ni incelemeyi ve öğrenmeyi gerektirir.
Makaleler İle Uluslararası Hukukun Sosyolojisine ve Uluslararası Hukukun Tarihine Giriş kitabı yazarın on yılı aşkın süredir lisans ve lisans üstü (yüksek lisans ve doktora) uluslararası hukuk derslerinde de okuttuğu ve yakından incelediği yayımlanmış hakemli akademik makalelerinden oluşmaktadır. Kitapta yer alan makaleler sırasıyla: "Uluslararası Topluluk Kavramı"; "Uluslararası Hukukta Uluslararası Topluluk Kavramının Başlıca Görünümleri"; "Grotius Öncesinde İlk Modern Uluslararası Hukuk Düşüncesinin Oluştuğu Tarihsel Koşullar ve Erken Klasik Dönemdeki Öğreti" ve "Uluslararası Hukuk Düşüncesinde Klasik Öğretinin Kuruluşu: Hugo Grotius ve Postgrotien Yazarlar Samuel Von Pufendorf, Richard Zouche, Cornelius Van Bynkershoek ve Samuel Rachel`e İlişkin İnceleme ve Değerlendirme" başlıklarını taşımaktadırlar. Makaleler ile Uluslararası Hukukun Sosyolojisine ve Uluslararası Hukukun Tarihine Giriş kitabı anılan bu dört makaleden oluşmaktadır ve uluslararası hukuka ilişkin bir pedagojik konu, bir akademik düşünce ve bir bilimsel yöntem bütünlüğüne sahiptir. Kitap, başlığında yansıtılan konular hakkında yapılacak daha ileri çalışmalar için bir ilk giriş niteliği taşımaktadır. Eser, içerdiği ve okuyucuya bütünlükçü bir biçimde sunduğu olgun makaleler ile konusunda Türkçe öğretide öncü bir çalışmadır.
Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
-    Uluslararası Hukukun Sosyolojisine Giriş Makaleleri
-    Uluslararası Hukukun Tarihine Giriş Makaleleri

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.