Hukukumuzda, evlilik birliğinin devam ettiği süre dışında birlikte velayet kabul edilmemektedir. Bu sebeple özellikle birlikte velayete ilişkin yabancı mahkeme kararlarının tanınması ve tenfizi sırasında yaşanan sorunlara, "11 Nolu Protokol ile Değişik İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmeye Ek 7 No.lu Protokol" ile düzenleme getirilmiştir.
Kitabın ilk bölümünde; çocuk, velayet, velayetin amacı, yasal dayanağı, kullanılması, velayete hâkim olan prensipler, velayet hakkına sahip olanlar, velayetin tevdii, kişisel ilişki tesisi ve kapsamı, Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde çocuk teslimi, çocukla kişi
Tükendi
Gelince Haber VerHukukumuzda, evlilik birliğinin devam ettiği süre dışında birlikte velayet kabul edilmemektedir. Bu sebeple özellikle birlikte velayete ilişkin yabancı mahkeme kararlarının tanınması ve tenfizi sırasında yaşanan sorunlara, "11 Nolu Protokol ile Değişik İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmeye Ek 7 No.lu Protokol" ile düzenleme getirilmiştir.
Kitabın ilk bölümünde; çocuk, velayet, velayetin amacı, yasal dayanağı, kullanılması, velayete hâkim olan prensipler, velayet hakkına sahip olanlar, velayetin tevdii, kişisel ilişki tesisi ve kapsamı, Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde çocuk teslimi, çocukla kişisel ilişki kurulması ve nafaka konusu işlenmiştir.
İkinci bölümde; velayetin kapsamı, çocuğun üstün yararı ilkesi, birlikte velayet, konuyla ilgili mukayeseli hukuktaki gelişmeler, birlikte velayetin önemi ve kamu düzeni çerçevesinde değerlendirilmesi, birlikte velayete ilişkin doktrindeki görüşler, konuyla ilgili uluslararası sözleşmeler çerçevesinde yapılan değerlendirmeler, birlikte velayetin sona ermesi konuları ele alınmıştır.
Üçüncü bölümde; öncelikle yabancı unsurlu velayet davalarında uygulanacak olan hukukun tespiti konusu üzerinde durulmuş, daha sonra ise birlikte velayet konusundaki yabancı mahkeme kararlarının tenfizi konusu, uluslararası sözleşmeler ve Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde incelenmiştir.