Menü
Hesabım
Sepetim

Uluslararası Suçlar

Üretici Liste Fiyat
130,00
120,90
Yorum Yap
Listeye Ekle
Öne Çıkan Bilgiler

Eserimizde ilk olarak hukuk, ceza hukuku ve uluslararası ceza hukukuna ilişkin genel bilgiler verilmektedir. Sonrasında Türk ceza hukukunda uluslararası suçlar ele alınmaktadır. İlk olarak Soykırım ve İnsanlığa Karşı Suçlarla başlanmıştır. Bu suçlar, neticesi ağır fiillerden oluşan ve önemini giderek arttırmış olan suçlardır. Bu önemine binaen söz konusu suçlar 1998 tarihli Uluslararası Ceza Mahkemesi Roma Statüsünün(RSICC) 6 ve 7’nci maddesinde düzenleme alanı bulmuştur. Daha sonra bu hükümler ulusal mevzuatlara aktarılmıştır. Bu suçlar ulusal mevzuatımız olan 2004 tarihli 5237 sayılı yeni Türk Ceza Kanunu(TCK) içerisinde Soykır

Uluslararası Suçlar Hakkında Bilgiler
Türü : Ceza Hukuku
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 151
ISBN : 9786257595261
Basım Yılı : 2021
Kağıt Tipi : 1. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Eserimizde ilk olarak hukuk, ceza hukuku ve uluslararası ceza hukukuna ilişkin genel bilgiler verilmektedir. Sonrasında Türk ceza hukukunda uluslararası suçlar ele alınmaktadır. İlk olarak Soykırım ve İnsanlığa Karşı Suçlarla başlanmıştır. Bu suçlar, neticesi ağır fiillerden oluşan ve önemini giderek arttırmış olan suçlardır. Bu önemine binaen söz konusu suçlar 1998 tarihli Uluslararası Ceza Mahkemesi Roma Statüsünün(RSICC) 6 ve 7’nci maddesinde düzenleme alanı bulmuştur. Daha sonra bu hükümler ulusal mevzuatlara aktarılmıştır. Bu suçlar ulusal mevzuatımız olan 2004 tarihli 5237 sayılı yeni Türk Ceza Kanunu(TCK) içerisinde Soykırım Suçu (TCK.m.76) ve İnsanlığa Karşı Suçlar (TCK.m.77) başlıkları altında düzenlemiştir. Buna göre Uluslararası Ceza Mahkemesini içerecek şekilde soykırım ve insanlığa karşı suçlar incelenecektir. Kısaca bu suçlardan bahsedecek olursak, Soykırım Suçu(Genosit); ırk, canlı türü, siyasal görüş, din, sosyal durum veya başka herhangi bir ayırıcı özellikleri ile diğerlerinden ayırt edilebilen bir topluluk veya toplulukların bireylerinin, yok edicilerin menfaatleri uğruna bir plan çerçevesinde ve yok edilmeleri kastıyla girişilen eylemler bütünüdür. İnsanlığa Karşı Suç ise silahlı bir çatışmanın var olma koşulu olmaksızın sivil insanlara sürekli ve sistemli saldırının bir parçası olarak Roma Statüsünün 7’nci maddesinde yazılı olan fiillerin işlenmesi olarak ifade edilebilir.

Çalışmanın devamında İnsan Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti suçları ele alınmaktadır. Bu suçlar, uluslararası belgelerle hukuka aykırı sayılmış ve ulusal devletler tarafından cezalandırılması öngörülmüş olan fiillerden teşekkül eden suçlardır. Söz konusu suçlar ile korunmak istenen hukuki değer; ulusal ve uluslararası kamu düzeni, sınır politikaları ve güvenlikleri, ekonomik düzen ile insan onuruyla bağdaşmayan muameleler ile vücut dokunulmazlıkları ihlallerinin önlenmesidir. Çağın getirmiş olduğu teknolojik, biyolojik, ekonomik, siyasal ve benzeri etkilerin ve krizlerin ağırlığı altında kalan insanlığın yükünün kaldırılması bütün milletlerin ve hukukların vazifesidir. Bu vazifenin ceza hukuku açısından durumu ise sorunların çözülmesinin sağlanması, oluşmasının önüne geçilmesi ve caydırılmasıdır. Türkiye’ de, bu suçlara ilişkin uluslararası belgeleri onaylamak ve TCK içerisinde düzenlemek suretiyle fiillere karşı ulusal alanda cezai koruma sağlamıştır. Bu suçlar da Göçmen Kaçakçılığı Suçu (TCK.m.79) ve İnsan Ticareti Suçu (TCK.m.80) başlıkları altında düzenlenmiştir. Çalışma ile Türk Ceza Kanunu mevzuatı temelinde doktrin ve yargı kararları ışığında uluslararası suçlar incelenecektir.

Etiketler:
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.