Namık Kemal, yenileşme döneminin “sosyal fayda” düsturundan hareketle “ahlak ve lisan mektebi” olarak nitelendirdiği tiyatroya edebi türler arasında özel bir yer vermiştir. Eserlerinde genellikle dava haline getirdiği hürriyet, vatanseverlik, adalet ve zulüm kavramlarını işleyen Namık Kemal, Türk edebiyatının tiyatro alanındaki en önemli eseri Vatan yahut Silistre’de de kahramanlık ve vatanseverlik gibi duyguları açığa çıkartmak amacındadır.
Özgün metnin en sağlıklı şekilde günümüz harflerine aktarılmasını ve mümkün mertebe hatasız bir metin oluşturmayı hedef alan bu çalışma, metnin ilk baskısına göre
Tükendi
Gelince Haber VerNamık Kemal, yenileşme döneminin “sosyal fayda” düsturundan hareketle “ahlak ve lisan mektebi” olarak nitelendirdiği tiyatroya edebi türler arasında özel bir yer vermiştir. Eserlerinde genellikle dava haline getirdiği hürriyet, vatanseverlik, adalet ve zulüm kavramlarını işleyen Namık Kemal, Türk edebiyatının tiyatro alanındaki en önemli eseri Vatan yahut Silistre’de de kahramanlık ve vatanseverlik gibi duyguları açığa çıkartmak amacındadır.
Özgün metnin en sağlıklı şekilde günümüz harflerine aktarılmasını ve mümkün mertebe hatasız bir metin oluşturmayı hedef alan bu çalışma, metnin ilk baskısına göre daha düzgün olan ikinci baskısı esas alınarak ve 1873 ile 1891 yıllarına ait toplam dört farklı baskı karşılaştırılarak hazırlanmıştır.