2010 yılında viyola viyolonsel düeti çalarak yolları kesişti ve müzikle konuşmaya başladıkları bu yola hayatlarını birleştirerek devam ettiler. İki çalgı eğitimcisi olarak seslerin onlara sunduğu sonsuz kaynaktan beslenmeyi her daim sürdürdüler. Bu serüvende kendi çalgılarıyla ile birlikte müzik yapabilecekleri çok sınırlı sayıda eser olduğunu görmek, onları severek dinledikleri eserleri birlikte çalabilecek şekilde düzenlemeye teşvik etti. Amaçları birlikte dinlerken keyif aldıkları eserleri birlikte yorumlamaktı. Bu amaçla dinlemeyi en sevdikleri müzikler, viyola ve viyolonsel düetleri olarak yeniden yoru
Tükendi
Gelince Haber Ver2010 yılında viyola viyolonsel düeti çalarak yolları kesişti ve müzikle konuşmaya başladıkları bu yola hayatlarını birleştirerek devam ettiler. İki çalgı eğitimcisi olarak seslerin onlara sunduğu sonsuz kaynaktan beslenmeyi her daim sürdürdüler. Bu serüvende kendi çalgılarıyla ile birlikte müzik yapabilecekleri çok sınırlı sayıda eser olduğunu görmek, onları severek dinledikleri eserleri birlikte çalabilecek şekilde düzenlemeye teşvik etti. Amaçları birlikte dinlerken keyif aldıkları eserleri birlikte yorumlamaktı. Bu amaçla dinlemeyi en sevdikleri müzikler, viyola ve viyolonsel düetleri olarak yeniden yorumlanarak melodik seçkilere dönüştü. Eserler çalgı ve oda müziği eğitiminde kullanılabilir şekilde düzenlendi. Aynı zamanda düzenleme sürecinde eserlerin karakteristik özellikleri korundu.
Kitapta Pyotr Tchaikovsky’nin “Nocturne”, Isaac Albeniz’in “Playera”, Pablo de Sarasate’nin “Malaguena”, Tofiq Quliyev’in ise “Qemgin Mahnı” ile “Sevinç Mahnısı”nın yanı sıra “Ağ Elime Mor Kınalar” isimli Denizli Türküsü ve “Onbirli” isimli Üsküp Halk Oyununun viyola ve viyolonsel için düzenlemeleri yer almaktadır.
Çalan herkesin keyif alması ve müzik eğitimine katkı sağlaması dileği ile…