ABD`de 2000 yılında iktidara gelen yönetimin izlediği Yenimuhafazakar politikayı ve bu politikasının uluslararası sisteme getirdiği değişiklikler ve uygulamaları, Yenimuhafazakar politikanın felsefi, siyasi, ekonomik ve hukuki dayanakları ve sonuçları, Avrasya`da, Orta Doğu`da ve Türk - Amerikan ilişkilerinde yansımaları itibariyle inceleme ve değerlendirme konusu yapan, sevgili ve değerli öğrencilerim Doç. Dr. Çınar Özen ve Doç. Dr. Hakan Taşdemir`in editörlüğünde hazırlanan Yenimuhafazakar Amerikan Dış Politikası ve Türkiye başlıklı bu kitap alanın uzmanları tarafından hazırlanan makaleleri bir araya getirmiştir.
Bir süredir uluslararası ilişkilerin ve bu ilişkileri düzenleyen uluslararası hukukun bir kriz içerisinde olduğu ve bu
Tükendi
Gelince Haber VerABD`de 2000 yılında iktidara gelen yönetimin izlediği Yenimuhafazakar politikayı ve bu politikasının uluslararası sisteme getirdiği değişiklikler ve uygulamaları, Yenimuhafazakar politikanın felsefi, siyasi, ekonomik ve hukuki dayanakları ve sonuçları, Avrasya`da, Orta Doğu`da ve Türk - Amerikan ilişkilerinde yansımaları itibariyle inceleme ve değerlendirme konusu yapan, sevgili ve değerli öğrencilerim Doç. Dr. Çınar Özen ve Doç. Dr. Hakan Taşdemir`in editörlüğünde hazırlanan Yenimuhafazakar Amerikan Dış Politikası ve Türkiye başlıklı bu kitap alanın uzmanları tarafından hazırlanan makaleleri bir araya getirmiştir.
Bir süredir uluslararası ilişkilerin ve bu ilişkileri düzenleyen uluslararası hukukun bir kriz içerisinde olduğu ve bu krizin merkezinde de ABD`nin yer aldığı teşhisi yapılmaktadır. Çağdaş Uluslararası Hukuk`ta gözlenen kooperasyon anlayışı yerine, bu aşamada güçlü olan devletin kontrolü elde tutma anlayışının hakim olmaya çalıştığı görülmektedir.
- Prof. Dr. A. Füsun Arsava