Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nin (ANAMED) Kemerli Galerisinde ziyaretçilerle buluşacak “Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960–2000” sergisinin kitabı da eş zamanlı yayımlanıyor. Serginin küratörleri Livia Bevilacqua ve Giovanni Gasbarri’nin yanı sıra Bizans çalışmalarının saygın isimlerinden Engin Akyürek, Claudia Barsanti, Alessandra Guiglia, Antonio Iacobini, Andrea Paribeni, Lorenzo Riccardi ve Enrico Zanini’nin makalelerinden oluşan kitap, Yiğit Adam tarafından Türkçeye kazandırıldı. Kitap, İtalyan Bizans sanat tarihçilerinin 1960–2000 yılları arasında İs
Tükendi
Gelince Haber VerKoç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nin (ANAMED) Kemerli Galerisinde ziyaretçilerle buluşacak “Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960–2000” sergisinin kitabı da eş zamanlı yayımlanıyor. Serginin küratörleri Livia Bevilacqua ve Giovanni Gasbarri’nin yanı sıra Bizans çalışmalarının saygın isimlerinden Engin Akyürek, Claudia Barsanti, Alessandra Guiglia, Antonio Iacobini, Andrea Paribeni, Lorenzo Riccardi ve Enrico Zanini’nin makalelerinden oluşan kitap, Yiğit Adam tarafından Türkçeye kazandırıldı. Kitap, İtalyan Bizans sanat tarihçilerinin 1960–2000 yılları arasında İstanbul ve Anadolu’da yaptıkları gezilere odaklanıyor. ANAMED tarafından yayımlanan kitap, İngilizce ve Türkçe olarak okurlarla buluşuyor.
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (ANAMED) bulunan Kemerli Galeri’de 1 Haziran’da ziyarete açılacak “Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960–2000” sergisinin kitabı da raflardaki yerini alıyor. Livia Bevilacqua ve Giovanni Gasbarri’nin editörlüğünü üstlendiği kitap, Bevilacqua ve Gasbarri’nin yanısıra Engin Akyürek, Claudia Barsanti, Alessandra Guiglia, Antonio Iacobini, Andrea Paribeni, Lorenzo Riccardi ve Enrico Zanini tarafından kaleme alındı. Kitap, sergide konu edilen İtalyan Bizans sanat tarihçilerinin 1960–2000 yılları arasında İstanbul ve Anadolu’da yaptıkları gezilere odaklanıyor.
Kitap ayrıca 1930’lardan günümüze kadar İtalya ve Türkiye’de Bizans sanat tarihi algısı ve Bizans sanat tarihi yazımına ilişkin makalelere de yer veriyor. Sergide yer alan fotoğrafların büyük kısmı yüksek çözünürlüklü halleriyle kitapta da bulunuyor.