Teknolojinin, ekonominin ve bilginin evrimi, toplumda, yönetimde ve siyasette oldukça hızlı dönüşümlere neden olmaktadır. Tarihin hiçbir döneminde "kavramlar" bu kadar hızlı üretilip-tüketilmiştir. Tarık Zafer Tunaya, "teknolıjik ilerlemelerin" bilimsel, toplumsal, yönetsel ve siyasal evrime nasıl etki ettiğini anlatırken diyor ki, insanlık tarihi boyunca "Pişkin tuğladan ilk buhar makinesine geçiş onbin yılda gerçekleşmiştir... Elektrik santralinden atom piline sadece kırk yılda varılmıştır... İdeolojiler ne kadar çeşitli ve farklı olsalar bile bu gelişmelerin önünde değil, peşindedirler. Teknoloji, sosyal bilimleri geride bırakmıştır."
Tunaya`nın teknolojinin evrimiyle birlikte siyasetin evrimini anlattığı kitap 1980 yılında yayı
Tükendi
Gelince Haber VerTeknolojinin, ekonominin ve bilginin evrimi, toplumda, yönetimde ve siyasette oldukça hızlı dönüşümlere neden olmaktadır. Tarihin hiçbir döneminde "kavramlar" bu kadar hızlı üretilip-tüketilmiştir. Tarık Zafer Tunaya, "teknolıjik ilerlemelerin" bilimsel, toplumsal, yönetsel ve siyasal evrime nasıl etki ettiğini anlatırken diyor ki, insanlık tarihi boyunca "Pişkin tuğladan ilk buhar makinesine geçiş onbin yılda gerçekleşmiştir... Elektrik santralinden atom piline sadece kırk yılda varılmıştır... İdeolojiler ne kadar çeşitli ve farklı olsalar bile bu gelişmelerin önünde değil, peşindedirler. Teknoloji, sosyal bilimleri geride bırakmıştır."
Tunaya`nın teknolojinin evrimiyle birlikte siyasetin evrimini anlattığı kitap 1980 yılında yayınlanmış. Yani, neoliberazlizmin henüz baskın bir ekonomik, yönetsel ve siyasal kültür haline gelmediği, sosyalist blokun çökmediği, bilgisayar ve internet teknolojilerinin ekonominin, yönetiminin, siyasetin ve kültürün "temel" belireyicisi olmadığı bir zamanda dile getirilen bu düşünceler, bugünü anlayabilmek için önemli ipuçları sunuyor.